Kom verder bij het Informatiepunt Digitale Overheid

Digitale Overheid

Laarbeek - Er zijn tegenwoordig steeds meer dingen van de overheid die je zelf online moet regelen. Bijvoorbeeld het aanvragen van een AOW-uitkering, belastingaangifte, verlengen van een rijbewijs of aanvragen van zorgtoeslag. Voor veel mensen is dit lastig. Het is fijn als iemand je hiermee op weg helpt. Het Informatiepunt Digitale Overheid (IDO) van de bibliotheek staat voor iedereen klaar bij vragen over de digitale overheid. Je kunt er terecht met vragen over DigiD, belastingen en toeslagen, zorg, werk of uitkering, rijbewijs, AOW aanvragen, verkeersboetes betalen, inburgering en nog veel meer.

Veel mensen in Nederland weten inmiddels dat het Informatiepunt bestaat. Maar nog niet iedereen denkt: ‘dit is iets voor mij’. Terwijl dat wél zo is! De bibliotheek helpt je op weg of wijst je, als dat nodig is, de weg naar een organisatie die je verder kan helpen. Dat geldt dus óók voor jou. De hulp die je van de bibliotheek krijgt is gratis, óók voor niet-leden. Loop eens vrijblijvend binnen bij de bibliotheek/huiskamer met je vragen, een afspraak maken is niet nodig. 

Je kunt terecht in de Huiskamer in Beek en Donk (Otterweg 29) op dinsdag tot en met vrijdag van 14.00 tot 17.00 uur en op zaterdagochtend van 10.00 tot 13.00 uur. En tijdens een extra spreekuur op maandagmiddag tussen 13.00 en 15.00 uur. In de Huiskamer in Lieshout (Grotenhof 2) en in de bibliotheek in Aarle-Rixtel (De Duivenakker 76) helpt een medewerker je verder met je vragen over digitale overheidszaken op woensdagmiddag van 14.00 tot 17.00 uur. Wil je meer weten over het Informatiepunt Digitale Overheid? Ga naar de bibliotheek of kijk voor meer informatie op www.bibliotheeklagebeemden.nl/IDO.