De Mgr. Verhagenstraat is van 8 mei tot en met 9 juni afgesloten voor verkeer
De Mgr. Verhagenstraat is van 8 mei tot en met 9 juni afgesloten voor verkeer Foto: Remco Spierings

Afsluiting Mgr. Verhagenstraat vanwege werkzaamheden

Algemeen

Beek en Donk - Vanaf maandag 8 mei wordt de Mgr.Verhagenstraat voor vijf weken afgesloten voor het doorgaande verkeer. Het gaat om het stuk tussen de Bosscheweg tot aan de Brakenstraat. De bovenlaag van het wegdek (klinkers) wordt vervangen omdat deze aan het loslaten is. Als de werkzaamheden volgens planning verlopen is de weg vanaf 10 juni weer open voor al het verkeer.

Omleiding
Het doorgaande verkeer wordt omgeleid via de Schoondonkseweg, Vonderweg en Bosscheweg. Fietsers worden omgeleid via de Trentstraat, Wellestraat en Bosscheweg. De omleiding is aangegeven.

Planning
De werkzaamheden worden in drie fases uitgevoerd, zodat ze de bereikbaarheid van de aanwonenden kunnen garanderen. Woon je aan het de Mgr. Verhagenstraat dan moet je er rekening mee houden dat je je huis op bepaalde momenten alleen via de stoep kunt bereiken. Je auto kun je dan iets verderop parkeren. De planning ziet er als volgt uit:

- Fase 1: Brakenstraat – Julianastraat (8 t/m 19 mei)
- Fase 2: Kruising Tuinstraat - Julianastraat (22 t/m 26 mei)
- Fase 3: Julianastraat - Bosscheweg (30 mei t/m 9 juni)

In Fases 1 en 3 zijn de woningen alleen via de stoep bereikbaar, zowel overdag als na werktijd. Tijdens Fase 2 zijn de woningen aan de Tuinstraat en Julianastraat tijdens de werkzaamheden met de auto beperkt bereikbaar.