Niels den Bol in duel. Thijs van der Aa en Randy van der Groef kijken  toe.
Niels den Bol in duel. Thijs van der Aa en Randy van der Groef kijken toe.

SPV doeltreffender dan ELI

Lieshout - Op een lenteachtige sportpark ’t Luijtelaar leed ELI de derde nederlaag op een rij. SPV wist de doelkansen beter te benutten en won met 1-3.

Hoewel door blessures opnieuw op het middenveld enkele bepalende spelers ontbraken ging de thuisclub goed van start. De blauwwitten waren veelvuldig in balbezit en kregen ook enkele goede doelmogelijkheden. Zo was Lars Teuben met kopballen twee keer dichtbij een doelpunt. In de 30e minuut ontsnapte ELI aan een 0-1 achterstand bij een grote scrimmage. Doelman Erik Swinkels kon echter steeds redding brengen. In de 37e minuut viel rechtsback Roel van Mook geblesseerd uit, waardoor SPV op links steeds dreigender kon worden. De thuisclub had voor rust zeker nog één of twee moeten scoren. Eerst miste Jaccy van den Enden een grote kans op aangeven van Aaron Hurkx en even later was het de SPV-goalie, die met alle geluk van de wereld een doelpunt van Randy van der Groef voorkwam. In blessuretijd was het Erik Swinkels, die een treffer van Haasen kon voorkomen.

Direct na rust kwam de Vlierdense ploeg op een 0-2 voorsprong door Van Bree en Van den Berg. In beide gevallen zag de ELI-defensie er niet goed uit. Hierna ging het team van trainer Jeroen Vermaas op zoek naar de aansluitingstreffer om de kansen op de nacompetitie levend te houden. In de 69e minuut viel de 1-2 toen Jaccy van den Enden in het strafschopgebied ten val werd gebracht. SPV moest met 10 man verder en Jeremy Raaijmakers benutte de strafschop onberispelijk. Hierna ging ELI nog meer op zoek naar de gelijkmaker, kreeg talrijke hoekschoppen, maar kwam niet tot een treffer. De beslissende 1-3 viel aan de andere kant via een snelle counter van Rijnders.

Door de andere voor ELI gunstige uitslagen maken de Blauwwitten nog kans op de nacompetitie. Over 14 dagen is ELI te gast bij RKGSV. Deze ploeg uit Gerwen is een van de andere kandidaten voor een periodetitel.