Jeroen van der Heiden is teamleider van het mannenteam
Jeroen van der Heiden is teamleider van het mannenteam

Badminton Club Lieshout bereidt nieuwe seizoen al voor

Sport Sport

Lieshout - Terwijl het pas nét mei is, is Badminton Club Lieshout al volop bezig met het komend seizoen. Om in de competities van Badminton Nederland (BNL) mee te kunnen spelen moeten immers de teams nu al samengesteld worden en worden ingeschreven. Zoals het er nu uit ziet zal Badminton Club Lieshout het komende seizoen in de bondscompetities vertegenwoordigd worden door één seniorenteam en door één óf twee jeugdteams. 

De officiële Nederlandse bond die de competitie organiseert heet Badminton Nederland (BNL). Deze bond is al volop met het seizoen 2023/2024 bezig en heeft de meeste inschrijvingen al binnen voor de diverse competities die zij organiseert. De belangrijkste competitie (voor senioren) die georganiseerd wordt is de bondscompetitie. Deze bondscompetitie wordt georganiseerd voor mixteams én voor mannenteams. Badminton Club Lieshout zal komend seizoen met één team vertegenwoordigd zijn in die mannencompetitie. Dat team is inmiddels al ingedeeld in de 12de afdeling van de klasse ‘Mannen 2, spelend met veren shuttles’. Vorig seizoen heeft dit team óók in deze klasse gespeeld en is het -verdienstelijk- tweede geworden. Verdienstelijk, want afgelopen seizoen was pas het eerste seizoen dat het team met veren shuttles heeft gespeeld. En omdat daar écht een andere feeling voor nodig is, heeft het team met een tweede plaats goed gepresteerd. Het team zal overigens wederom bestaan uit Jeroen van der Heiden (teamleider), Wouter van Vijfeijken, Bert Manders, Christian Klumpers, Laurence Roijackers en Ruud van Vijfeijken. 

Jeugd
Bij de jeugd is de situatie nog niet helemaal duidelijk. De jeugdbegeleiding is nog volop bezig om teams op de been te krijgen, maar is er inmiddels wél in geslaagd om alvast één team samen te stellen. Aan het samenstellen van een (mogelijk) tweede team wordt nog gewerkt. De jeugd van Badminton Club Lieshout zal overigens komend seizoen óók deelnemen aan de competitie die georganiseerd wordt door Badminton Nederland. De bond heeft immers de volledige opzet van de jeugdcompetitie herzien, waardoor de competities veel beter op de speelsterktes lijken aan te sluiten. In het verleden werd -puur en alleen- competitie gespeeld op basis van leeftijdsklassen, terwijl nu veel meer gelet gaat worden op de speelsterkte. Reden voor Badminton Club Lieshout om de jeugd weer in te schrijven bij BNL en dus niet bij de HBB. Deze lokale bond organiseert immers ook een competitie, waar Badminton Club Lieshout ook al eens aan heeft deelgenomen met wat jeugdteams.