Afbeelding

Amnesty International viert Bevrijdingsdag met uitdagende sponsorwandeltocht

Activiteiten & Evenementen

Laarbeek - Amnestygroep Laarbeek heeft samen met andere groepen uit de regio op Bevrijdingsdag 5 mei een sponsorwandeltocht van zo’n 36 km georganiseerd. De tocht gaat van Gemert naar het Bevrijdingsfestival in Den Bosch. 

De wandelaars lopen letterlijk en figuurlijk van het donker naar het licht. De start is in de ochtendschemering om 5.30 uur, de aankomst in den Bosch wordt verwacht rond 14.00 uur. Er is na ongeveer 19 km (rond 9.30 uur) een tussenstop bij de mooie Kildonkse molen. Degene voor wie 36 km teveel is, kan natuurlijk ook kiezen voor het tweede deel van de tocht. 

Het doel is in de eerste plaats om actief de vrijheid te vieren met een mooie wandeltocht door het Brabantse landschap met aansluitend het Bevrijdingsfestival. In de tweede plaats wordt de wandelaars gevraagd een bedrag te doneren aan het werk van Amnesty International. Deelnemers kunnen hiervoor ook actief op zoek naar sponsors in hun eigen omgeving. 

Door middel van de tocht vestigen ze de aandacht op landen waar vrede en vrijheid zwaar onder druk staan. De mensenrechten in Iran staan dit jaar centraal. Amnesty hoopt op een groot aantal deelnemers. die met elkaar op een sportieve manier de vrijheid kunnen beleven tijdens een mooie wandeltocht door de Brabantse natuur, met een goede opbrengst voor dit belangrijke doel. Meer info op https://wandelvoorvrijheid.amnesty.nl.