Afbeelding
Foto: Martin Prick

Stichting MuziektuinPodium klaar voor muzikaal seizoen

Tekst: Marie-Christine van Lieshout
Foto: Martin Prick

MuziektuinPodium start op 7 mei met een nieuwe reeks concerten in de prachtige Muziektuin tegenover het Laarbeekse gemeentehuis. Wederom staan diverse enthousiaste muziekgezelschappen met diverse soorten muziek ‘op de planken’. Maar liefst twee podia zijn beschikbaar om belangstellenden gratis van muziek te laten genieten. 

Beek en Donk - Trots staan Cees van Welie (voorzitter) en Geert Heesakkers (programmering) voor de gesnoeide heg. Naast het organiseren van concerten voor de gemeenschap is MuziektuinPodium een leuke club die soms ook fysiek de handen uit de mouwen steekt. In het avondzonnetje genieten ze van de ontspannen sfeer in de tuin. Windstil en zonnig, ideaal voor een concert.

25 jaar Laarbeek in de herkansing
Op 7 mei gaat MuziektuinPodium voor hetzelfde weer. Op 18 september 2022 viel het plan om samen met de open dag van het gemeentehuis concerten te organiseren in het water. Muziekgezelschappen uit alle Laarbeekse kernen waren uitgenodigd voor optredens, maar slechte voorspellingen zorgden voor afblazen van de optredens. “Regen viel met bakken uit de lucht”, vertelt Cees. “Gelukkig gaan we 7 mei in de herkansing. Helaas kan O&U niet en de Liederentafel uit Mariahout is helaas gestopt, maar gelukkig kunnen we om 12.00 uur starten met een mooi Laarbeeks programma.” Met polka’s, marsen en walsen zal het seniorenorkest van Harmonie St. Caecilia uit Lieshout en Mariahout de middag vrolijk openen, waarna om 13.00 Muziekvereniging Muzikale uit Aarle-Rixtel ook licht klassieke klanken ten gehore gaat brengen. Jong geleerd is oud gedaan. Daar kan het jeugdorkest van O&U over meepraten. Jonge leden van het harmonieorkest zetten om 14.00 hun beste beentje voor. Om 15.00 zal SmesH uit Lieshout iedereen laten swingen met popmuziek en goed in het gehoor liggende muziek. Om 16.00 wordt de dag nostalgisch afgesloten met de Old Swing Band met muzikanten uit Beek en Donk en omgeving.

MuziektuinPodium, leuke stichting
Enthousiast vertelt Geert over het grote enthousiasme wat er is om in Laarbeek in de Muziektuin te staan. Jaarlijks zijn er bijna honderd aanmeldingen en vanzelfsprekend komt dan ook niet iedereen elk jaar aan de buurt. De keuze van het programma wordt heel zorgvuldig gemaakt en meestal is een swingend einde wel het doel. “Publiek loopt gewoon ‘binnen’ en kan lekker een praatje maken”, vertelt Geert. “MuziektuinPodium is in 2012 opgericht en het organiseren van de middagen kost eigenlijk niet zoveel energie. Het is gewoon leuk om te doen.” De heren betreuren dat de enige dame in het gezelschap is gestopt. Gelukkig is er wel een jeugdig lid in de organisatie gekomen. MuziektuinPodium denkt nog steeds aan een activiteit voor jeugd, al merken ze dat dit moeilijk is. Jeugd en vrouwen zijn van harte welkom om in de stichting mee te denken.

Het programma voor 2023 is rond. Kijk op de website www.muziektuinpodium.nl voor meer informatie.

Afbeelding