Afbeelding
Foto:

Hoera! Toon Rooijmans 100 jaar

Lieshout - Op 9 mei 1923 is Toon Rooijmans geboren in Lieshout. Hij komt uit een echt bakkersgezin, bestaande uit vijf personen, en heeft twee broers en twee zussen. Omdat zijn oudste broer was omgekomen bij een bombardement in Eindhoven, is Toon in de bakkerij van zijn vader gaan werken. Op 9 mei 2023 wordt Toon 100 jaar.

Op 18 juli 1956 trouwde hij met zijn grote liefde Jo. Samen zijn ze verder gegaan met een eigen bakkerij en kruidenierswaren. In het huwelijk hebben Toon en Jo drie kinderen gekregen: Angelien, Ferd en Ad. In 1975 zijn Toon en Jo vanuit Lieshout naar Gemert verhuisd. Samen met het gezin hebben zij bijna 30 jaar in een huis in de Louis Couperusstraat gewoon. Toen de kinderen uit huis waren zijn Toon en Jo naar een seniorenwoning in de Ruijschenbergh Gelind verhuisd, waar Toon tot op de dag van vandaag nog steeds woont.

Omdat Toon uit een echt bakkersgezin komt was een van zijn grootste hobby's speculaas bakken samen met zijn vijf kleinkinderen. Daarnaast hield Toon zich vroeger vaak bezig met tuinieren en was dit, naast het bakken, een grote passie van hem. Tegenwoordig mag Toon ook genieten van zijn drie achterkleinkinderen. De familie wenst hem alvast van harte proficiat met zijn 100-jarige leeftijd!