Afbeelding
Foto:

Mariaviering Mariahout

Mariaviering Mariahout

Mariahout – Het ‘Groene Hart’ van Mariahout staat op 6 en 7 mei staat in het middelpunt van diverse activiteiten. Naast de opening van de meimaand met speciale Mariavieringen in de kerk en Lourdesgrot, is ook de regionale Torendag dit weekend in en rondom de kerk.

Het is dit jaar alweer 165 jaar geleden dat Maria in Lourdes verscheen aan het eenvoudige meisje Bernadette Soubirous. Maar liefst achttien keer zou Bernadette Maria hebben gezien. Er was in haar omgeving echter niemand die haar geloofde. Toch is sinds die verschijning veel veranderd in Lourdes. Het is een plek geworden die door miljoenen pelgrims per jaar wordt bezocht. De Lourdesgrot in Mariahout is een kopie van de grot in Lourdes en ook hier komen jaarlijks vele duizenden bezoekers. Zaterdag 6 mei om 18.30 uur is er een eucharistieviering in het kader van de opening van de meimaand. 

Regionale Torendag
Op zondag 7 mei organiseren de Heemkundekringen van de regio, de regionale Torendag. Tussen 12.30 en 16.30 uur is in Mariahout de kerk en de omgeving te bezichtigen. Tijdens deze middag zijn vrijwilligers aanwezig die over de bezienswaardigheden kunnen vertellen. Ook kan men de historische route in het ‘Groene Hart’ Mariahout bewandelen. Er is hiervoor een route met een QR-code met veel foto’s en informatie. De routekaartjes hiervoor liggen in de kerk.