Afbeelding
Foto:

Inloopspreekuur Dorpsraad Beek en Donk met extra aandacht voor energiebesparing

Beek en Donk - Korter douchen, gewone lampen vervangen door energiezuinige, folie aanbrengen achter radiators en alleen volle wasmachines en vaatwassers laten draaien. De meeste mensen zijn er inmiddels van overtuigd dat alle beetjes helpen en iedereen een steentje kan bijdragen aan energiebesparing en verduurzaming. Maar er is nog heel veel mogelijk op dit gebied!

Op woensdag 10 mei, tijdens het inloopspreekuur van de Dorpsraad, kunnen inwoners van Beek en Donk vrijblijvend binnenlopen en persoonlijk kennismaken met energiecoaches van de Stichting Duurzaam Wonen Laarbeek. Deze onafhankelijke coaches zijn opgeleid bij EnergieHuis Slim Wonen. Stichting EnergieHuis Slim Wonen is een regionaal samenwerkingsverband met gratis diensten en voorlichting voor en door bewoners en huiseigenaren en werkt voor acht gemeentes rondom Helmond, ook in Laarbeek. Stichting Duurzaam Wonen Laarbeek wordt gevormd door een aantal professionele vrijwilligers die graag mensen in Laarbeek helpen met het maken van een verantwoorde keuze op het gebied van energie besparen, duurzaam wonen en veiligheid in en om het huis. Ook kunnen zij bij u thuis met verschillende meetinstrumenten en registratieapparatuur de situatie opnemen en in beeld brengen en daarna advies op maat uitbrengen.

Het Inloopspreekuur van Dorpsraad Beek en Donk wordt gehouden op woensdag 10 mei. Van 18.30 tot 20.30 uur kan iedereen, zonder afspraak vooraf, binnenlopen in de Huiskamer van het Ontmoetingscentrum aan de Otterweg en in een persoonlijk gesprek vragen over energiebesparing en verduurzaming voorleggen aan de onafhankelijke energiecoaches van Stichting Duurzaam Wonen Laarbeek. De Dorpsraad hoopt dat veel inwoners van Beek en Donk van deze gelegenheid gebruik gaan maken. Onder het motto: 'Samen op weg naar een duurzame samenleving'. Voor meer informatie: www.dorpsraad-beekendonk.nl.