Ruud van Vijfeijken mocht als Single-Kampioen dé wisselbeker van Badminton Club Lieshout in ontvangst nemen.

Ruud van Vijfeijken singlekampioen bij Badminton Club Lieshout

Lieshout - Na enkele zéér spannende wedstrijden heeft Ruud van Vijfeijken de wisselbeker als ‘Clubkampioen Single 2023’ bij de senioren in ontvangst mogen nemen. Achter Ruud eindigde Bert Manders op een zéér verdienstelijke tweede plaats, nét voor Wouter van Vijfeijken die zich tevreden moest stellen met de derde plaats. In de A-poule werd Jeroen van der Heiden vierde en Guido van de Vijver vijfde. Het duo Derek Dirven en Marthijn Junggeburth sloot de rij bij de A-spelers.

De Clubkampioenschappen Single bij de senioren van Badminton Club Lieshout werd dit jaar in twee stappen gespeeld. Allereerst werden de deelnemers ingedeeld in een A-poule (voor de A-spelers) en in een B-poule. Enkele weken geleden werden in beide poules het grootste deel van de poulewedstrijden afgewerkt. Aanvullend op deze poulewedstrijden werden nu de kruisfinales en finales afgewerkt. Door deze opzet konden de deelnemers weer fris starten aan de afsluitende wedstrijden en kon er dus op het scherpst van de snede worden gespeeld.

Kruisfinales en finale
In de A-poule trof (aftredend) kampioen Wouter van Vijfeijken zijn broer Ruud. Omdat de spelers zo aan elkaar gewaagd waren moest de partij enkele keren verlengd worden om een winnaar aan te kunnen wijzen. Ruud van Vijfeijken wist een zes-punten-achterstand nét voor het einde ongedaan te maken en uiteindelijk, na de verlengingen, de partij winnend af te sluiten. In de andere kruisfinale won Bert Manders van Jeroen van der Heiden. In deze partij was het verschil iets groter, maar moest Bert tóch heel hard knokken voor een finaleplaats.

In de grote finale speelden Bert Manders en Ruud van Vijfeijken een heerlijke, lange partij, die uiteindelijk in een toegevoegde derde set beslist moest worden. In die set wisten de spelers lang dicht bij elkaar te blijven, maar kon Ruud de set met 21-16 uiteindelijk tóch naar zich toe trekken. Na zijn vorige overwinning in 2017 is dit voor Ruud de derde keer dat hij zich ‘Clubkampioen Single’ mag noemen. Bert Manders, die de titel in 2018 won, moest zich deze keer tevreden stellen met een keurige tweede plaats.

Spannende wedstrijden
In de strijd om de derde plaats dwong Jeroen van der Heiden Wouter van Vijfeijken tot het uiterste. De eerste set moest dan ook verlengd worden tot er bij 27-29 een beslissing in het voordeel van Wouter viel. Ook de tweede set wist Wouter te winnen, nu met 17-21, zodat hij de derde plaats kon opeisen. Een sterk spelende Jeroen van der Heiden eindigde daardoor als vierde. Achter hen streden Guido van de Vijver en Derek Dirven (die Marthijn Junggeburth verving) om plaats 5 en 6 in deze A-poule. Guido van de Vijver bleek daarin het sterkste. Hij poetste in de finalewedstrijd een eerder verlies weg en eindigde daardoor op de vijfde plaats. Derek Dirven en Martijn Junggeburth moesten zich daardoor neerleggen bij een zede plaats in deze poule met A-spelers.