Kampioenen Onder 14-2 sluiten seizoen af met zwaarbevochten overwinning

Basketballers Lieshout spelen laatste duels van seizoen

Lieshout - In de meivakantie speelden de teams van Basketball Club Lieshout hun laatste wedstrijden van het seizoen.

Op zondag 23 april nam Heren 1 het in Nederweert op tegen Jumping Giants. Lieshout vocht zich in het derde kwart terug van een achterstand van 11 punten. Mede dankzij Harm Steegs die 13 van 20 punten scoorde. Lieshout had een 52-56 voorsprong in het laatste kwart. Jumping Giants bleef aandringen en wist de stand gelijk te trekken, maar Lieshout pakte toch een kleine voorsprong en wist die tot het einde te behouden. Het won met een marge van één punt: 63-64.

Mannen Onder 18 speelde hun laatste wedstrijd van het seizoen in Nuenen, tegen Achilles‘71. Bij rust had Lieshout een flinke voorsprong van 21-55 en was duidelijk een maat te groot voor het thuisteam. In de derde periode gaf Lieshout zelfs maar 5 punten weg. Cas van Uden bepaalde de eindstand op 35-93.

Op 30 april kwam Heren 1 in actie tegen Achilles’71 in Nuenen. In het eerste kwart waren de teams nog aan elkaar gewaagd, maar bij rust had Lieshout een voorsprong van 36-46. In het derde kwart werd de voorsprong uitgebouwd naar 42-66. Met 34 punten van Harm Steegs en 30 punten van Ronnie Verheijen won Lieshout met 60-93.

Ook Heren 2 kwam in actie in Nuenen, de nummer twee van de competitie. Bij een ruststand van 36-16 maakte Lieshout zich geen illusies. Het bleef het eigen spel spelen. Alle spelers wisten te scoren, ook jeugdspeler Marijn Sanders. Het duel werd verloren met 80-32.

Afgelopen zaterdag speelde Onder 14-1 in Venray tegen Jumper’76. Het thuisteam zette Lieshout flink onder druk, dat daardoor moeilijk in het spel kwam. Bij rust had Jumpers een 28-7 voorsprong opgebouwd. Ook in de tweede helft werd Lieshout op felheid afgetroefd. Jumpers was duidelijk de bovenliggende partij en won met 66-32.

Zondag was het de beurt aan kampioen Onder 14-2 tegen Achilles’71. Na een stroef begin en een 10-0 achter, herstelde Lieshout zich en trok het de stand gelijk. Bij rust had Nuenen opnieuw een voorsprong van 10 punten. Met vechtlust stelde Lieshout in het derde kwart orde op zaken. Onder leiding van Brendan Mennen en Sennen Munsters werd een 45-48 voorsprong genomen. Achilles kwam in het laatste kwart nog langszij, maar via enkele fast breaks van Tijmen van den Broek en Sennen Munsters werd gewonnen met 55-62.