Afbeelding

ELI-meisjes krijgen voetbalclinic van FC Eindhoven-trio

Sport Sport

Lieshout - De ELI-meidenacademie draait op volle toeren en dat werd nog eens extra benadrukt op zaterdagochtend 7 mei. Jolijn Verploegen, Rosa van Wershoven en Amber Mutsaers, alle drie spelend voor dames 1 van FC Eindhoven AV, gaven een voetbalclinic aan 35 ELI-meisjes.

Het voetbalseizoen 2022/2023 betekende het begin voor de meidenacademie van RKVV ELI. Het seizoen is bijna ten einde en dat betekent dat er wordt teruggeblikt. Toch kijk ELI ook vooruit. “Zo’n clinic willen we volgend jaar weer.”

Terug in de voetbalwieg
Voor de Lieshoutse Jolijn Verploegen is het geven van de clinic extra speciaal. De Lieshoutse speelster keert namelijk even terug op het sportpark waar haar carrière begon. “Ik kom nog weleens naar een wedstrijd kijken, maar het is zo’n zeven jaar geleden dat ik in voetbalkleren op het veld stond. Toen ik oude bekenden groetten, vroegen ze: ‘wanneer kom je terug naar ELI?’” Verploegen glimlacht bij die vraag, aangezien ze momenteel in een compleet andere fase verkeert. Komende zaterdagmiddag kan haar ploeg namelijk kampioen worden. 

Zelf deed Verploegen ook ooit mee aan een soortgelijke voetbalactiviteit, al is er een verschil. “Volgens mij kreeg ik destijds een clinic van PSV of Helmond Sport, maar in die tijd was het vrouwen- en meisjesvoetbal een stuk minder populair dan dat het nu is. Het is mooi om te zien dat er zoveel plezier heerst bij deze speelsters en dat iedereen fanatiek meedoet. Sommigen zijn echt goed. Wie weet komen ze ooit bij FC Eindhoven terecht.”

Enthousiasme en motivatie
De drie FC Eindhoven-speelsters en de extra ondersteunende trainers hebben te maken met een enthousiaste groep. “’Wauw, wat leuk dat we met dames van FC Eindhoven mogen spelen’, was de reactie van de ELI-meiden. Het was goed te zien dat iedereen deze clinic leuk vond en dat sportiviteit hoog stond. Ondanks dat de groep zeer divers is, was het fanatisme goed te zien”, benoemt Nicole Verstappen, coördinator meidenteams, na afloop. 

Terugblik op het eerste jaar
Maike van Veggel, de andere coördinator, doet een sprongetje terug in de tijd en vertelt waarom de meidenacademie startte. “De plannen waren om iedere maand een (voetbal)activiteit te houden waarbij de meiden van en met elkaar leren met het voetbalplezier voorop. Daarnaast zorgt zo’n activiteit ervoor dat de meiden elkaar persoonlijk leren kennen. Zo’n clinic is dan ook een mooie afsluiting van dit seizoen.”

Verstappen voegt er nog wat aan: “Vooraf was het de vraag of mix van meiden in de leeftijd van 8 tot en met 17 jaar goed zou uitpakken. De gezamenlijke activiteiten verliepen uiteindelijk prima, waarbij de pubquiz en deze voetbalclinic golden als de hoogtepunten. De ervaringen waren zeer positief, dus ik verwacht dat we komend seizoen niet veel zullen veranderen qua aanbod van activiteiten.”