Afbeelding
Foto:

Dorpsplatform pakt de draad weer op na de geslaagde Raadsvisitatie

Algemeen

Aarle-Rixtel - Het dorpsplatform kwam afgelopen maandag weer bij elkaar om de voortgang van een aantal projecten en ontwikkelingen in het dorp te bespreken.

Als eerste punt werd teruggekeken naar de raadsvisitatie, waar vrijwel alle raadsleden en het College van B&W bij aanwezig waren. Complimenten werden uitgedeeld aan de voorbereidingswerkgroep, die erin geslaagd is een mooi en leerzaam programma aan te bieden. Over 4 jaar kijken ze weer wat de actuele situatie is en zullen ze opnieuw deze geslaagde werkwijze volgen. De agenda werd vervolgd met de uitwisseling van de vorderingen in de verschillende werkgroepen. Als eerste werd verslag gedaan van de ontwikkelingen rond het kerkplein. In het laatste contact met de gemeente hierover zijn nog veranderingen voorgesteld en overgenomen. Het project zal worden aanbesteed en men denkt dat er in het voorjaar van 2024 begonnen kan worden met het echte werk. Ook is al duidelijk dat de kosten hoger zullen zijn dan begroot door de gestegen materiaalkosten. De tweede groep die aan het woord kwam was de werkgroep verkeer. Zij maakten melding van de aanvraag om een invalideparkeerplaats in de Dorpsstraat ergens ter hoogte van de slager of het Kruidvat. Dit wordt bij de gemeente neergelegd. Ook de bomen aan de Beekseweg kwamen nog ter sprake en voorlopig is het weer geregeld, maar dit punt zal zeker terugkomen. 

Een ander belangrijk punt is de mededeling dat er een pilot gestart gaat worden rond de bibliotheek, waarbij het de bedoeling is dat de huidige opzet gaat veranderen. Het wordt een steunpunt waar je boeken kunt afhalen (digitaal te bestellen bij de hoofdvestiging) en kunt inleveren. Dit heeft zeker consequenties voor iedereen, die regelmatig gebruik maakt van de bibliotheek. Zij zullen de ontwikkelingen nauwgezet volgen.

De werkgroep Wonen heeft van de gemeente een uitnodiging ontvangen om uitgebreid mee te denken in een projectgroep over de nog op te stellen omgevingsvisie voor het hele grondgebied van de gemeente. In dit geval dus Aarle-Rixtel. Naar een geschikte datum en plaats in Aarle-Rixtel wordt nog gekeken, zodat een start gemaakt kan worden. Ze staan ook nog stil bij ICT en gaan contact zoeken met iemand die hen gaat helpen bij de website, het e-mailverkeer en het onderhoud van dit alles.

Als laatste punt van de vergadering kwamen ze aan bij de verdere samenstelling van de dorpsraad, nu enkele leden te kennen hebben gegeven aan het einde van dit jaar te zullen stoppen. Ze besluiten samen te gaan zoeken naar nieuwe leden, die net zo enthousiast zijn als zij die gaan stoppen. En als u nu denkt: dat is misschien iets voor mij, neem dan gerust contact op. Kijk op www.dorpsplatformaarlerixtel.nl. Meedenken en praten over allerlei aspecten van je dorp is toch prachtig om te doen!