Arnold Aalders
Arnold Aalders

Vrijwilligerspenning Laarbeek voor Arnold Aalders

Gemeente

Laarbeek – Arnold Aalders uit Lieshout ontving op zondag 21 mei 2023 de Vrijwilligerspenning Laarbeek. Wethouder Joan Briels reikte tijdens de openluchtviering bij de Sint Servatiuskapel de onderscheiding uit namens het college van burgemeester en wethouders van Laarbeek. Arnold Aalders stopt na 30 jaar als secretaris van de Stichting Sint Servatiuskapel Lieshout/Mariahout.

De Stichting zet zich in voor het behoud van de Sint Servatiuskapel in Lieshout. In 1993 startte Arnold als secretaris. Hij heeft het papieren fundament onder de kapel gelegd. Daarnaast zorgde hij voor de subsidieaanvragen en voerde overleg met de gemeente en de kerk, zowel op lokaal als op bisschoppelijk niveau. Het was monnikenwerk waar enorm veel tijd in ging zitten.

Toen de kapel klaar was, bleef hij zijn taken als secretaris van de stichting nauwgezet uitvoeren. Naast de verslaglegging van alle vergaderingen organiseerde hij de jaarlijkse vrijwilligers bijeenkomsten. En ook was hij verantwoordelijk voor de administratie rondom de Rabo Club Support acties.

Hij is een onmisbare schakel geweest voor de Stichting. Onlangs is hij 80 jaar geworden en vindt dit een mooi moment om het stokje over te dragen. De Stichting is hem heel dankbaar voor zijn jarenlange inzet en beloont hem graag met de Vrijwilligerspenning Laarbeek.