Ruben van Hoof klem tussen 2 tegenstanders. Youri Arts wil te hulp schieten.

Nacompetitie voor ELI na 6-1 winst

Lieshout - Door een ondubbelzinnige 6-1 overwinning tegen directe concurrent Mifano heeft ELI zich geplaatst voor de nacompetitie voor een plaats in de 3e klasse. De Blauwwitten kenden een ongekende start. Al na 18 seconden werd de openingstreffer genoteerd en na 8 minuten stond er 3-0 op het scorebord.

Direct na het eerste fluitsignaal bereikte een lange bal van Aaron Hurkx Ruben van Hoof, die op snelheid zijn man klopte en de bal hard in de touwen joeg, 1-0. Twee minuten later scoorde Van Hoof weer bijna uit een voorzet van Hurkx, maar hij kwam een teenlengte tekort. Het duidelijk op winst jagende team van trainer Jeroen Vermaas kwam in de 6e minuut heel gelukkig op een 2-0 voorsprong. Lex Hollanders gaf nog ver op eigen helft een hoge bal, waar de Mifano-goalie zich volledig op verkeek. Met een stuit over de keeper verdween de bal in het doel. Twee minuten later was het Jeremy Raaijmakers, die via Coen Brouwers Jaccy van den Enden in staat stelde de 3-0 te scoren, 3-0. De thuisclub bleef goed combineren en met name Ruben van Hoof was op aangeven van aanvoerder Coen Brouwers enkele keren dichtbij zijn tweede treffer. Ook verdedigend had ELI in de gehele eerste helft de Mierlose ploeg volledig onder controle.

In het begin van de tweede helft leek Mifano nog te geloven in een goed resultaat, maar goalie Erik Swinkels stopte de bal bij de eerste inzet met enige dreiging van Van der Linden. Direct hierna viel aan de andere kant een doelpunt. Het was Jaccy van den Enden, die op aangeven van Coen Brouwers de 4-0 scoorde. Een minuut later kwam de 4-1 op het scorebord via een ongelukkig eigen doelpunt. Even later was Van den Enden tweemaal dichtbij zijn derde treffer. De Mifano-sluitpost redde beide keren. Direct hierna was het Jeremy Raaijmakers, die zijn houdbare afstandsschot toch in het doel zag verdwijnen, 5-1. Een kwartier voor tijd was het Jeremy Raaijmakers, die een mooie aanval met Bart Verkuijlen doeltreffend afrondde, 6-1. De thuisclub speelde dit duel rustig uit. Kort voor tijd was aanvoerder Verberne dichtbij een treffer, maar zijn inzet werd nog juist geblokkeerd.

Op Tweede pinksterdag speelt ELI de laatste competitiewedstrijd uit tegen Bavos en kan zich dan opmaken voor het spelen van de nacompetitie.