Noek Maas
Noek Maas Foto: Joost Duppen

Fractiewisseling bij Partij Nieuw Laarbeek (PNL)

Fractiewisseling bij PNL

Laarbeek - Na een tijd van wikken en wegen heeft Noek Maas uit Beek en Donk besloten dat ze na vier jaar haar functie als gemeenteraadslid voor PNL neerlegt.

Zelf zegt ze hierover: “Als gemeenteraadslid ben je er om je kiezers te vertegenwoordigen. Een belangrijke taak, die je mijns inziens moet vervullen met volledige overtuiging en inzet. Ik begon deze raadsperiode met ontzettend veel positieve energie, plezier en ambitie. Dat gevoel is er niet meer. Dit komt met name door mijn overvolle agenda. Hierdoor heb ik het gevoel dat ik dit werk niet meer met volledige overgave kan doen en dus niet met volledige overtuiging en inzet de kiezer kan vertegenwoordigen.” Iedereen die Noek kent weet dat ze een bezige bij is die zich altijd volledig en met plezier inzet. Noek: “Gemeenteraadslid zijn kost heel veel tijd. Ik ben altijd druk, eigenlijk té druk. Dit moet anders.” Noek studeert op dit moment af. Komende zomer begint er voor haar, na zeven jaar studeren, een ander leven. “Ik wil gaan ontdekken en ervaringen opdoen. Kijken wat ik leuk vind. Daarnaast ga ik reizen, waardoor ik ook voor een (te lange) periode afwezig zou zijn bij de gemeenteraad. Deze nieuwe fase gaat niet samen met mijn functie als gemeenteraadslid”, aldus Noek.

Wel blijft Noek betrokken bij PNL: “Ik ben en blijf onderdeel van PNL en ik wil dit ook blijven uitdragen. Maar, wel op een andere manier die op dit moment beter bij mijn leven past.” Noek maakt de overstap naar het partijbestuur. “Hier heb ik ontzettend veel zin in! Ik blijf die maatschappelijk betrokken meid, maar wel met een ander petje op. Ik wil iedereen bedanken voor het vertrouwen in mij.”

PNL betreurt het besluit van Noek, maar begrijpt het wel. Ze bedanken haar voor haar inzet gedurende de afgelopen 4 jaren. Ook wensen ze haar alle succes en plezier toe in het partijbestuur, evenals bij haar -komende tijd soms letterlijke- ontdekkingstocht naar wat ze wil gaan doen.

Jan Hendriks uit Aarle-Rixtel gaat de wegvallende plek in de PNL-fractie invullen. Tijdens de laatste gemeenteraadsverkiezingen was hij één van de 8 mensen op de kieslijst van PNL die genoeg voorkeuzestemmen behaalden om rechtstreeks in de raad plaats te nemen, wanneer er genoeg plaatsen te verdelen zouden zijn geweest.