Ook het renovatieplan van een groot deel van de Baverdestraat verdient de nodigde aandacht.
Ook het renovatieplan van een groot deel van de Baverdestraat verdient de nodigde aandacht. Foto:

Plan Baverdestraat óók belangrijk voor Dorpsraad Lieshout

Plan Baverdestraat óók belangrijk voor Dorpsraad Lieshout

Lieshout - Alle aandacht in het Lieshoutse lijkt op dit moment naar de ontwikkelingen rondom het centrumplan te gaan. Dorpsraad Lieshout vindt dat prima, maar vindt dat de andere projecten op het gebied van 'wonen' en 'verbeteren van de leefbaarheid' zeker zo belangrijk zijn. Zo volgt de commissie Wonen de ontwikkelingen in het plan Baverdestraat op de voet en heeft de werkgroep een kaart in ontwikkeling met mogelijke inbreidingslocaties. 

Het centrumplan waarin een aantal belangrijke ontwikkelingen zijn opgenomen heeft de laatste tijd érg veel aandacht gekregen. Terecht. Het betreft immers 'het hart van het dorp' en omvat naast een flinke ontwikkeling aan de Heuvel ook de herontwikkeling van het terrein rondom de kerk en natuurlijk de verplaatsing van de supermarkt. Allemaal belangrijke ontwikkelingen die zeker aandacht verdienen. Door de presentaties door gemeente en ontwikkelaar is hier dan ook volop aandacht aan gegeven.

Baverdestraat óók belangrijk
Naast deze ontwikkelingen wil de werkgroep Wonen van de Dorpsraad echter ook vooruitgang zien in het -ook al langlopend project- aan de Baverdestraat. Voor dat project zijn inmiddels enkele bijeenkomsten geweest waaruit gebleken is dat de grote lijnen van het project redelijk vast staan. De participatiegroep heeft daardoor beperkte invloed op de grote lijnen. Overigens worden de opmerkingen van de participatiegroep weldegelijk gehoord en verwerkt. Zo is er met de participatiegroep uitgebreid gesproken over de balans tussen bebouwing en groenvoorzieningen en zijn daar ook aanpassingen in gedaan. Ook zijn op wens van de participatiegroep de ingangen van de hofjes verplaatst. Het project Baverdestraat komt nu in een fase van definitief ontwerp zodat het inspraakproces tegen de zomer kan worden afgerond en de procedures gestart kunnen worden.

Potentiële locaties
De woonwerkgroep van de Dorpsraad is ook bezig met de ontwikkeling van een overzicht met potentiële nieuwbouwlocaties. Graag wil ze daarmee de ontwikkelingen in Lieshout vooruit helpen. In eerste instantie is vooral gekeken naar inbreidingslocaties: die zijn immers het meest zichtbaar en eenvoudig te traceren. De werkgroep zou echter ook graag uitbreidingslocaties zien, zodat er weer enige groei in het dorp kan komen. Overigens wil ze niet alleen uitbreiding in woonvoorzieningen zien, ook uitbreiding van werkvoorzieningen zijn van belang, zodat wonen en werken dicht bij elkaar plaats kan vinden.