Sparta’25 behaalt op slotdag kampioenschap

Beek en Donk - Dankzij een 1-1 gelijkspel in de uitwedstrijd tegen Heeswijk is Sparta’25 kampioen geworden in de 2e klasse G. Daarmee bleven de Beek en Donkenaren DAW Schaijk, dat met 1-8 Olympia’18 versloeg, nipt voor.

In de eerste helft werden de meegereisde supporters niet verwend met een aantrekkelijke pot voetbal. Beide ploegen kwamen op een slecht bespeelbaar veld niet tot een doelrijpe kans. Een 0-0 ruststand was dan ook een juiste afspiegeling van de verhoudingen op het veld.

Na rust ging Sparta’25 nadrukkelijk op zoek naar de openingsgoal. De bezoekers werden daarbij een handje geholpen door doelman Ard Groenendijk van Heeswijk. Na een kwartier spelen in de tweede helft haakte hij Daan van Heijnsbergen in het strafschopgebied. Freek Schoones schoot de toegekende penalty snoeihard in de bovenhoek, 0-1. Ondanks de grotere ruimtes op het veld bleef een bevrijdende 0-2 uit. Het werd zelfs nog extra spannend toen Wouter van Dijke de 1-1 scoorde. Maar na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Vereijken kon heel Sparta’25 opgelucht ademhalen en aan een mooi kampioensfeest beginnen.

Dit kampioenschap is een mooie afsluiting voor trainer Patrick Methorst. In zijn eerste seizoen werd hij met Sparta’25 kampioen in de 3e klasse. Na vijf jaren neemt hij nu afscheid van de club met een kampioenschap in de 2e klasse.