Afbeelding
Foto:

Gezocht: padellers in Aarle-Rixtel

Gezocht: padellers in Aarle-Rixtel

Tekst: Daan Daniëls

Zijn er mensen in Aarle-Rixtel die willen gaan padellen en daarvoor een vereniging willen oprichten? Is het antwoord 'ja' op die vraag, dan is er bij tennisvereniging LTV De Hut ruimte om te kijken wat er mogelijk is.

Aarle-Rixtel - Met die boodschap komt de tennisvereniging nu naar buiten. Het bestuur van LTV De Hut heeft eerst gekeken of er de mogelijkheid was om zelf twee padelbanen aan te leggen, maar zover is het niet gekomen. "We hebben een enquête gehouden onder de doelgroep van 18+, bij onder meer voetbalvereniging ASV'33. Daaruit kregen we 175 reacties. 75 mensen gaven aan serieus geïnteresseerd te zijn om in de toekomst te gaan padellen", vertelt secretaris Mike van Hoof. "Het omslagpunt voor het aanleggen van twee padelbanen ligt bij zo'n 70 leden." 

Bij LTV de Hut is er geld gereserveerd voor renovatie van de vijf huidige tennisbanen. Door goed onderhoud zouden drie van de vijf gerenoveerd kunnen worden. "De vraag is ook, heb je nog vijf tennisbanen nodig? Het leden aantal neemt wat af en de vergrijzing neemt toe." Op de ledenvergadering van de tennisvereniging volgde een duidelijk 'nee' voor de aanleg van de padelbanen. "De leden vonden het financieel risico te groot en ook het tekort aan vrijwilligers zorgde ervoor dat de leden aangaven nu geen padelbanen door de vereniging te willen laten aanleggen." 

Maar dat betekent niet dat er geen mogelijkheid is voor de komt van padelbanen in Aarle-Rixtel. "We doen een oproep aan de mensen in Aarle-Rixtel. Zijn er mensen die willen padellen en een padelvereniging willen beginnen? Als LTV De Hut willen we die vereniging helpen met de aanleg van de padelbanen (waar de nieuwe vereniging voor de financiering zorgt). Tevens stellen we de accommodatie van LTV De Hut beschikbaar en kunnen bijvoorbeeld kantine en kleedlokalen gedeeld worden. Wij staan open voor een samenwerking om padel in Aarle-Rixtel toch mogelijk te maken." 

Mensen die interesse hebben of meer willen weten, kunnen contact opnemen: secreatris@ltvdehut.nl of bellen met Mike van Hoof: 06-42217605 of Coen Vervoort: 0611015538.

Afbeelding
Een padelbaan in Beek en Donk. Wie weet komt er in Aarle-Rixtel ook de mogelijkheid om te padellen.