BCL-GD1/MK Sport bestond officieel uit Ainara Vandegard, Tim van Bommel en Stan van Vijfeijken
BCL-GD1/MK Sport bestond officieel uit Ainara Vandegard, Tim van Bommel en Stan van Vijfeijken

Seizoen dubbelteam Badminton Club Lieshout alweer voorbij

Sport Sport

Lieshout - Met een 1-2 verlies tegen het sterke Oirschotse dubbelteam heeft BCL-GD1/MK Sport het seizoen zonder punten afgesloten. Het team dat op gemengd-niveau B speelde wist alleen punten te halen tegen het zwakke Beuningen, dat zich uiteindelijk teruggetrokken heeft, waardoor de behaalde punten kwamen te vervallen. Tóch heeft het team laten zien dat competitie spelen bij Badminton Club Lieshout érg leuk kan zijn.

BCL-GD1/MK Sport heeft zich dit seizoen voor het eerst ingeschreven in een nieuwe bondscompetitie. Een nieuwe dubbelcompetitie die georganiseerd wordt voor zowel herenteams als voor gemende teams. De competitie werd vorig jaar voor het eerst door de nationale bond (Badminton Nederland) georganiseerd, maar kon toen niet ingevuld worden vanwege corona. Dit jaar heeft de bond de nieuwe competitie opnieuw opgepakt en met succes. Op de 6 verschillende niveaus (heren A, B en C en gemengd A, B en C) hebben ze 23 poules kunnen vormen, steeds bestaand uit ca. 6 teams. Met dus ruim meer dan 100 deelnemende teams kan deze nieuwe competitie best een succes worden genoemd.

Veel spelers
Ook binnen Badminton Club Lieshout was er volop interesse in deze nieuwe competitie. Uiteindelijk hebben 9 verschillende spelers deelgenomen aan de wedstrijden, waardoor het team nagenoeg alle wedstrijden uit een andere samenstelling bestond. Door de vele invallers is er dus door veel meer badmintonners deelgenomen aan de competitie dan alleen de oorspronkelijke drie leden. Door deze invallers kon overigens ook beter ingespeeld worden op de speelsterkte, die behoorlijk hoger was dan ingeschat.

B-niveau
BCL-GD1/MK Sport had zich ingeschreven op het B-niveau. Dit omdat in die klasse, naar verwachting, spelers van gelijke speelsterkte zouden inschrijven. In praktijk bleek dat anders: de teams hadden duidelijk sterkere spelers opgesteld dan verwacht. Hierdoor slaagde BCL-GD1/MK Sport er niet in om ook maar één wedstrijd te winnen. Alleen in de twee wedstrijden tegen Oirschot kon steeds één partij binnen worden gehaald. Zowel uit- als thuis werd er echter wél met 2-1 verloren.

Evalueren
Na dit kennismakingsseizoen gaat Badminton Club Lieshout zich oriënteren op het komende seizoen. Op korte termijn heeft dat echter nog geen aandacht nodig: de dubbelcompetitie start immers pas begin februari en is aan het eind van de lente alweer voorbij. Een ding is wel duidelijk geworden: om een goede balans te krijgen met gelijkwaardige tegenstanders kan er beter wat lager ingeschreven worden.