Tim Barten
Tim Barten

Mariahout 1 wint laatste competitiewedstrijd tegen Woenselse Boys

Mariahout - Op een zonnig sportpark De Hondsheuvels speelde VV Mariahout haar laatste competitiewedstrijd tegen het al gedegradeerde Woenselse Boy. In een sportief duel, onder leiding van de goed fluitende scheidsrechter den Hollander, wist Mariahout vrij eenvoudig de winst binnen te halen.

In verband met de nacompetitie had trainer Freddy Vermeulen een aantal spelers met lichte blessures of vier gele kaarten buiten het team gelaten. Toch wist Mariahout eenvoudig gebruik te maken van de vele ruimtes die Woenselse Boys liet. Dit resulteerde in de 5e minuut al in de openingstreffer: Tim Barten schoof een steekbal van Haike van der Burgt eenvoudig langs de keeper: 0-1. Mariahout bleef domineren, en na een kwartier bracht Haike Aarts Tim Barten weer in scoringspositie, maar zijn schot ging naast. Ook David van Rossum kwam in scoringspositie, maar zijn schot was te zwak. Één minuut later was het wel raak. Niels Vissers gaf een voorzet en Tim Barten was eerder bij de bal dan de doelman en kopte de 0-2 binnen. In de 33e minuut maakte Tim Barten zijn hattrick compleet, door bij de tweede paal een voorzet van Stijn van den Heuvel binnen te koppen: 0-3. Enkele minuten voor het rustsignaal wist ook Woenselse Boys te scoren, waardoor de teams gingen rusten met een 1-3 stand.

Na de rust direct een grote kans voor Woenselse Boys, maar de bal werd vrij voor doel over geschoten. Mariahout leek wakker geschud en uit een corner van Tim Barten wist Tim Aarts de 1-4 binnen te koppen. Enkele minuten later dwong Tim Aarts doelman van Vijfeijken tot een knappe redding. Mariahout kreeg vele corners, en invaller Sander Brugmans schoot de bal uit een corner van 22 meter op doel. De doelman kreeg de bal niet onder controle, en invaller Dennis Veldpaus was er als de kippen bij om de 1-5 binnen te tikken. In de 71e minuut was het wederom Tim Aarts die uit een corner van Joep van Hoof de bal bij de tweede paal binnenkopte: 1-6. In deze periode kreeg Mariahout nog diverse kansen, maar gaf onnodig ook te veel kansen weg. Hierdoor wist Woenselse Boys in de slotfase nog twee keer te scoren. Eerst schoot Stan van Acht na een gemiste kans van Tonnie Netten de 2-6 binnen. Enkele minuten voor tijd schoot Sidney Woensdregt vanaf 25 meter de bal snoeihard in de rechterbovenhoek: 3-6 eindstand.

Mariahout 1 is de competitie geëindigd op een 3e plaats en door het winnen van de eerste periodetitel speelt Mariahout zondag 4 juni voor de nacompetitie voor promotie naar de 3e klasse. De eerste wedstrijd wordt gespeeld tegen DBS, die op de 10e plaats in de 3e klasse zijn geëindigd. De uitwedstrijd wordt gespeeld op sportpark Meerhoven in Eindhoven, aanvang 14.30 uur. Ze hopen op een grote opkomst.