Afbeelding
Foto:

Café Thuis legt beslag op Grote Beker tijdens slotavond WAC Beek en Donk

Algemeen Sport

Beek en Donk - Tijdens de finaleronde om de Grote Beker van het WAC Beek en Donk heeft Café Thuis een prima toernooi weten te bekronen. De A-klasser rekende op de slotavond af met Van Asten hypotheken & verzekeringen (B-klasse) en Sportcafé Den Ekker & Aben & Slag Advocaten (beide A-klasse). 

Café Thuis opende de avond met een 2-0 zege tegen Van Asten. Een spannende 4-2 overwinning op Aben & Slag volgde, waarna het Sportcafé met 3-2 werd verslagen en de buit binnen was. Van Asten werd met 6 punten tweede in het Grote Bekertoernooi. Na de nederlaag volgden twee knappe zeges. Er werd met 5-4 gewonnen van het Sportcafé en de kampioen van de A-klasse, Aben & Slag, ging met maar liefst 5-1 ten onder. Aben & Slag stelde sowieso teleur, want ook het Sportcafé bleek deze avond een maatje te groot (0-2).

Met Café Thuis als eindwinnaar in dit toernooi waren alle winnaars bekend, welke na afloop dan ook feestelijk in het zonnetje werden gezet. Datzelfde gold ook voor de kampioenen van beide klassen: Aben & Slag Advocaten (A-klasse) en Biezen Tuincentrum (B-klasse). De winnaar van de Klein Beker mocht ook haar trofee op komen halen. Deze eer viel dit seizoen 1.FC Geerts te beurt. Eveneens waren er prijzen op te halen voor de topscorers uit de verschillende klasses. Rene Brouwers (Rijwielhandel van den Berg) was met 25 goals de meest trefzekere in de B-klasse. Peer Raaijmakers schoot 19 maal met scherp in de A-klasse en mocht daarvoor de titel en de eeuwige roem in ontvangst nemen. De begeerde Cees van Oorschot trofee voor het meest sportieve team ging naar Hurkmans Plaatwerk BV wat spijtig genoeg wist te degraderen uit de A-klasse.

Er was deze avond nog uitbreidingsnieuws te melden. Het WAC Beek en Donk is vanaf het nieuwe seizoen maar liefst drie teams rijker. Bouwbedrijf van Dinter BV, Swaanen Beheer en De Boerenjongens stromen in de B-klasse in. Dat betekent dat naast Biezen Tuincentrum nog twee teams gaan promoveren naar de A-klasse. Het betreft Van Asten Hypotheken & Verzekeringen en Rijwielhandel van den Berg.

Tot slot bleek de winst in de Grote Beker nog een staartje te krijgen voor Café Thuis. Zij gaan bij aanvang van het nieuwe seizoen strijden om de WAC Super Cup en treffen daarin de kampioen van de A-klasse, Aben & Slag Advocaten. Een mooi affiche om een hopelijk prachtig nieuw seizoen in te luiden. In ieder geval kijkt het bestuur van het WAC terug op een goed jaar, waarin over het algemeen de sportiviteit de boventoon voerde en de sfeer na afloop elke donderdag beter en beter werd in het sportcafé van Den Ekker. Sponsoren, ereleden, de mensen van de kantine en alle leden werden nogmaals bedankt, waarna de avond tot in de late uurtjes duurde en het seizoen definitief werd beklonken.