Afbeelding

Hartman meubelen bij Repaircafé Beek en Donk

Algemeen

Beek en Donk - Repareren is hip, want het heeft de volle aandacht. Aarle-Rixtel opende op 26 mei voor het eerst haar deuren met een mooie opening en Lieshout viert alweer haar 10-jarig bestaan. Daarmee krijgt duurzaamheid in Laarbeek een mooie plaats op de agenda. 

Goed dat dorpsraden en de gemeenteraad het werk zo steunt. ‘Weggooien vergeet het maar’ en ‘Gun uw spullen een tweede ronde’, zoals de slogan van het Repaircafé luidt. Biedt uw spullen ter reparatie aan bij het Repaircafé; het geeft een goed gevoel en het is er beregezellig. Ook Hartman, fabrikant van tuinmeubelen, heeft een aanbod gedaan waarbij ze reserveonderdelen voor de stoelen gratis beschikbaar stellen aan het Repaircafé. Daarnaast leveren ze ook een instructie voor de reparatie. Dat is goed want te vaak worden stoelen en tafels bij het grof vuil aangeboden, terwijl ze best nog gerepareerd kunnen worden.

Tijdens het Repaircafé op 2 juni, van 9.00 tot 12.00 uur in Beek en Donk, is er ruimte voor al uw huishoudelijke apparaten, kleine doe het zelf machines en tuingereedschap. In Beek en Donk repareren ze ook kleding en gordijnen, mits van te voren aangemeld via repairlaarbeek@gmail.com. Zelfs voor klein meubelen is plaats, zo konden ze de verbindingen van een stoel weer opnieuw lijmen waardoor ie nog een paar jaar meekan. Maak een afspraak en wordt zo dicht mogelijk bij die tijd geholpen of loop binnen en wacht, onder het genot van een kopje koffie op uw beurt. Aanmelden kan via repairlaarbeek@gmail.com. U vind het Repaircafé in het gebouw van HoWeKo aan het wethouder Heinsbergenplein in Beek en Donk.