Afbeelding
Foto: Marcel van de Kerkhof (A-R)

Kermis komt weer naar Aarle-Rixtel

Aarle-Rixtel - Het kermisweekend in Aarle-Rixtel staat weer voor de deur. In het tweede weekend van juni is ’t heuveltje weer gevuld met kermisattracties en -activiteiten. "Op naar een gezellige kermisweekend, die toegankelijk is voor iedereen in het dorp", vertelt de organisatie enthousiast. Het Kermis Comité bestaat uit David Verstappen, Jantine van Zoeren – de Jongh, Leo Lucassen en Paul Geene.

Van zaterdag 10 tot en met dinsdag 13 juni staat de kermis op ’t heuveltje (grasveld tussen Dorpsstraat en Goossensstraat). Elke dag openen de attracties aan het begin van de middag. Nieuw dit jaar is een overdekt terras midden op de kermis. Paul: "Hier kunnen bezoekers van de kermis neerstrijken voor een drankje. Het terras draaien we volledig met vrijwilligers, waarbij we als organisatie hopen om een mooie bijdrage over te houden voor de komende jaren." Op zaterdag 10 juni gaat Harmonie de Goede Hoop de kermis aanzeggen in Aarle-Rixtel. Paul: "Een eeuwenoude traditie waarbij de Harmonie door het dorp trekt om de komst van de kermis aan te kondigen. Voordat de Harmonie rond 19.30 uur op de kermis arriveert, brengen ze eerst nog een muzikale groet aan de bewoners en het personeel van Mariëngaarde en Zonnetij."

Kleurplaatwedstrijd
Aarle Onderneemt houdt dit jaar een kleurplaatwedstrijd, waarmee de kinderen kans maken op een kermispakket. Marloes van der Loo, secretaris Aarle Onderneemt: "Op zaterdag 10 juni om 18.30 uur reiken we de kermispakketten uit samen met wethouder Ron van den Berkmortel. In totaal verdelen we tien pakketten onder de deelnemers van de kleurwedstrijd." Een kermispakket bevat onder andere vrijkaartjes voor alle attracties en wat leuke en lekkere kermisspulletjes. De kleurplaten zijn te verkrijgen bij Snoeperij Jantje, Slagerij Hegeman, Bakkerij van Brug, Groenteboer Frans van de Heuvel, Deel Interieur en ZúLekker of te downloaden via www.aarleonderneemt.nl.

Zilveren Kermis
Na het succes van vorig jaar wordt ook dit jaar op maandag de ‘Zilveren Kermis’ georganiseerd. Paul: "We nodigen ouderen en mensen van de dagbesteding uit voor een kopje koffie en heerlijke oliebollen. En op dinsdag gaan we van 19.00 tot 20.30 uur strijden om de titel ‘Kermiskoning 2023’ voor kinderen tot 12 jaar. Deze wedstrijd vindt plaats in de schietsalon op de kermis. Opgeven kan ter plekke en de Aarlese Gildes begeleiden het schieten." Alle kinderen van de basisschool ontvangen via school een kortingskaart die ze op maandag of dinsdag kunnen inleveren bij de attracties. "We hebben er ontzettend veel zin in en hopen ook dit jaar weer veel vrolijke gezichten te zien op de Aarlese Kermis."