Biek van Hoof maakt een sterke drive naar de basket

Overtuigende overwinningen Basketball Club Lieshout

Lieshout - Onder 12 en BC Heeze hielden elkaar tot in de zevende periode in evenwicht. Daarna nam Heeze een voorsprong van 10 punten. Door scores van Florens Reumerman en Teun Scheepers knokte Lieshout zich terug tot één punt, maar miste de laatste kans op de winst. Het verloor nipt met 40-41.

Onder 14 speelde een goed eerste kwart tegen Bumpers uit Sittard en nam een 20-14 voorsprong. Door slordig spel naderde Bumpers na rust tot drie punten. Door scores van  Sem Bevers (19 punten) en Tijmen van den Broek (20 punten) en een reeks steals van Quando Kanters liep Lieshout uit naar een 71-56 overwinning.

Onder 16-2 had bij rust een 34-11 voorsprong tegen Fanatics uit Roermond. Door rebounds van Biek van Hoof creëerde Lieshout in de tweede helft veel kansen. Fanatics raakte gefrustreerd, waardoor Lisa Raaijmakers een vrije worp mocht benutten, na een technische fout van de bezoekers. Finn Flipsen scoorde 22 punten in een met 65-26 gewonnen wedstrijd.

Onder 16-1 en JRC uit Boxtel hielden elkaar tot de rust in evenwicht: 20-19. Bij ingang van het laatste kwart had JRC een voorsprong van één punt. Lieshout nam het initiatief en liep, mede door 19 punten van Pepijn Pols, uit naar een 43-31 overwinning.

Mannen Onder 18 kreeg Langstraat Shooters uit Waalwijk op bezoek. Vlak voor rust sloeg Lieshout een gat van 24-16, met twee driepunters van Sjoerd Bast (10 punten). Het bleef spannend in het derde kwart. Bij een stand van 33-26 maakte Lieshout een 16-2 run en won het met 53-33.

Heren 2 had op bezoek bij Yellow Sox in Bakel al snel een 11-2 achterstand. Bij rust was het verschil nog altijd 9 punten: 31-22. In de tweede helft was Yellow Sox de betere partij en liep uit naar een 56-35 winst.

Dames 1 startte sterk tegen Falcons in Valkenswaard met een 10-21 voorsprong. Het thuisteam gaf niet op en vocht zich in het derde kwart terug tot twee punten. Lieshout hield het hoofd koel en liep, mede door Lisa de Groot (12 punten) en Isis Welten (13 punten), uit naar een 48-60 overwinning.

Heren 1 ging zondag op bezoek bij Jumping Giants in Nederweert en had bij rust een 41-56 voorsprong. Met name Jordy Dols (27 punten) en Freek Prinsen (25 punten) scoorden aan de lopende band, waardoor Lieshout een comfortabele 65-92 overwinning boekte.