David van Rossum en Jeremy Raaijmakers proberen evenwicht te houden
David van Rossum en Jeremy Raaijmakers proberen evenwicht te houden Foto:

Mariahout te sterk voor ELI

Sport Sport

Lieshout/Mariahout - Op een zonovergoten sportpark ’t Luijtelaar versloeg Mariahout in de eerste ronde van de KNVB-beker de thuisclub met 1-3. Stijn van den Heuvel bepaalde met twee treffers de 0-2 ruststand. Halverwege de tweede helft scoorde Niels Vissers de 0-3. Jaccy van den Enden redde met een late treffer de eer van ELI, 1-3. 

Op deze overwinning viel niets af te dingen. Het geelblauwe team was zeker in de eerste helft beter dan ELI, miste enkele grote kansen en toonde zich conditioneel en in de duels om de bal sterker. De thuisclub kon wel als excuus aanvoeren dat een aantal basisspelers nog ontbraken. Bij ELI speelden voor het eerst de twee broers Floris en Tijn van Hout in wedstrijdverband samen. Ook de nieuwelingen Milos Milosevic en Joost van Kasteren (beiden ex-RKGSV) maakten hun debuut.

Zondag speelt Mariahout thuis tegen Keldonk en is een week later gastheer van Mifano. ELI gaat zondag naar Mifano en reist op 17 september naar Keldonk. Zondag 24 september start voor beide ploegen de reguliere competitie.