Jeroen de Louw, wethouder Monkia Slaets en Harold Gilsing
Jeroen de Louw, wethouder Monkia Slaets en Harold Gilsing

Open Laarbeekse Golfkampioenschappen

Sport

Laarbeek - Afgelopen vrijdag 1 september hebben 100 deelnemers, het maximale aantal deelnemers wat mee kan doen, gestreden om de titel van Laarbeeks Golfkampioen. De wedstrijd vond dit jaar plaats op Golf & Country Club Geijsteren in Limburg. 

Dit jaar heeft de organisatie op verzoek van de vaste deelnemers wederom geopteerd voor een uitdagende 18-holes golfbaan. Aan het concept voor deze dag hebben ze niet getornd. Ook dit jaar werd door de deelnemers gestreden om de Laarbeekse eer door middel van de spelvorm: Texas Scramble met handicap verrekening. De weersvooruitzichten voor een competitieve en gezellige golfdag waren gaandeweg de week niet optimaal en er werd er zelfs voor de vrijdag onweer afgegeven. Gelukkig zijn ze hiervan verstoten gebleven. Wel werden ze in de ochtend en de vroege voormiddag getrakteerd op een grote regenbui. In de namiddag tot aan binnenkomst rond de klok van zessen waren de weergoden hen wel goedgezind. 

Na een prachtige golfdag werden onder het genot van een hapje en een drankje de prijzen uitgereikt door wethouder mw. Monika Slaets. Met Texas Scramble zijn het team Harold Gilsing en Jeroen de Louw, team Bob van de Linden en Tom de Leeuw en team Tony Verschuuren en Ruud van de Vossenberg respectievelijk nummer 1,2 en 3 geworden. Een extra vermelding is op zijn plaatst dat team 1 dit behaald heeft voor zowel de bruto als netto score. Voor het onderdeel de ‘longest to’ van der Graft mochten Bob van der Linden en Petri Vermeulen de prijzen in ontvangst nemen. Voor de ‘neary to’ de Topslijter tekende Paul Smulders. Voor het onderdeel ‘nearest to the’ Jumbo mocht Marian Boekweit 100 Jumbo golfballen in ontvangst nemen. Een nieuw onderdeel dit jaar was het aantal verloren golfballen om de moeilijkheidsgraad van de baan te benadrukken. Met 17 verloren ballen mochten Erik van Lun en Mark Essers de prijs in ontvangst nemen. 

De organisatie wil alle deelnemers, vrijwilligers en sponsoren bedanken en wellicht tot ziens tijdens de Open Laarbeekse Golfkampioenschappen 2024. Dit gaat dan voor de 20e keer plaatsvinden. Voor foto’s en overige uitslagen: www.laarbeeksegolfkampioenschappen.nl.