Aanvoerder Huib van Zutphen
Aanvoerder Huib van Zutphen

VV Mariahout wint ook derde bekerwedstrijd tegen Mifano

Sport Sport

Mariahout - VV Mariahout had deze zondag genoeg aan een gelijkspel, maar de blauw-gelen waren gretig en wisten ook Mifano relatief eenvoudig te verslaan met 4–1. Hierdoor gaan de Marianen verder in het bekertoernooi.

Mariahout begon sterk aan de wedstrijd en drukte Mifano direct in de verdediging. Dit resulteerde in de 3e minuut al in de openingsgoal: Haike van der Burgt trok de bal vanaf links voor, Tim Barten miste de bal, maar David van Rossum schoot de bal bij de tweede paal snoeihard diagonaal binnen: 1-0. Vijf minuten later wederom een voorzet van links. Ditmaal raakte David van Rossum de bal niet goed, waarna Tim Barten knap wegdraaide bij de keeper en vanaf de achterlijn de bal met buitenkant voet fraai binnenschoot: 2-0. Haike van der Burgt en Stijn van den Heuvel kwamen alleen voor de keeper, maar hun breedteballen werden goed verdedigd of niet goed aangenomen, waardoor deze kansen niet benut werden. In de 28e minuut leek Tim Barten van dichtbij te scoren uit een afgemeten voorzet van Haike van der Burgt, maar zijn inzet ging over. Mariahout nam wat gas terug, maar Mifano kwam in de eerste helft niet verder dan enkele speldenprikjes, zonder echt gevaarlijk te worden. Tien minuten voor rust ging Niels Visser diep op de rechterflank en zette Haike van der Burgt vrij voor de keeper die beheerst binnentikte: 3-0.

Mifano kwam na de rust veel scherper uit de kleedkamer. In de 48e minuut scoorde invaller Niels Couwenberg uit een scrimmage: 3-1. Mifano putte hieruit moed, maar 10 minuten later was het Mariahout die scoorde. Wederom Tim Barten, uit een voorzet van Stijn van den Heuvel, draaide weg bij drie verdedigers en schoof de bal beheerst in de rechterhoek: 4-1. Mifano leek te gaan scoren via een harde schuiver van Rowan Verberne, maar doelman Tom Hagelaars wist met de vingertoppen de bal tegen de paal te tikken. Aan de andere kant leek Niels Vissers te scoren uit een voorzet van Haike van der Burgt, maar de goal werd afgekeurd wegens buitenspel. Een kopbal van Tim Aarts uit een corner werd knap gered door doelman Jesper van Hoek. De laatste grote kans van de wedstrijd was voor Mifano, maar het schot van Kevin Verberne ging net voorlangs. Eindstand 4-1.

Aanstaande zondag begint de competitie en spelen de Marianen hun eerste wedstrijd thuis tegen De Rakt uit Uden, aanvang 14.00 uur.