Jeroen van der Heiden speelde deze keer alleen in de dubbelpartijen mee.
Jeroen van der Heiden speelde deze keer alleen in de dubbelpartijen mee.

Stroeve seizoenstart voor herenteam Badminton Club Lieshout

Sport Sport

Lieshout - Met een 7-1 verliespartij is het herenteam van Badminton Club Lieshout stroef en moeizaam aan het seizoen 2023/2024 begonnen. Het ontbreken van wedstrijdritme was een van de redenen die werden aangedragen voor het dikke verlies. Pech kon overigens ook genoemd worden. Diverse setstanden waren immers érg close, maar vielen steeds verkeerd uit. De eindstand komt dan ook enigszins vertekend over.

De allereerste wedstrijd van het nieuwe seizoen is voor de heren van Badminton Club Lieshout in een deceptie geëindigd. De Lieshoutse heren moesten uiteindelijk diep buigen voor de Indiase spelers van Rudra United. De eindstand van 7-1 in Eindhovens voordeel kwam ook nog eens tot stand doordat veel sets die erg close waren steeds de kant van Rudra United uit vielen.

Dubbelpartijen
De start van de Lieshoutse heren was erg stroef. In de eerste twee dubbelpartijen wisten ze nauwelijks op niveau te komen en beide partijen werden dan ook met duidelijke cijfers verloren. De laatste twee dubbelpartijen waren al veel beter. Bert Manders en Jeroen van der Heiden verloren nipt met 22-20 en 21-18, terwijl Wouter van Vijfeijken en Laurence Roijackers hun dubbelpartij wonnen met 11-21 en 16-21. In de tweede set dubbelpartijen ging het dus al duidelijk beter dan in de eerste set.

Singlepartijen
Tussen de beide dubbelpartijen in werden de singlepartijen afgewerkt. Wouter van Vijfeijken speelde een prima partij, maar kwam in de derde set nét te kort tegen Rohit Kulkarni. Hij verloor met 21-13, 11-21 en 21-16. Tweede heer Bert Manders maakte het nog spannender. Hij kwam ook tot een derde set -na een spannende verlengde tweede set (28-26)- die hij uiteindelijk verloor met 22-20. Ruud van Vijfeijken verloor van Ashwin Prabhat in twee sets en vierde heer Laurence Roijackers sleepte er óók een derde set uit, die nu met 23-21 naar Satyanarayana Vaidani ging. Steeds érg close dus, maar steeds verloren.