Afbeelding

Sparta bekert door ondanks verlies tegen Rhode

Sport Sport

Beek en Donk - Voor de laatste bekerwedstrijd in de poulefase moest Sparta’25 op bezoek bij Rhode uit Sint Oedenrode. Beide ploegen hadden 4 punten uit de eerste twee bekerwedstrijden, dus de winnaar van deze zondag was sowieso geplaatst voor de volgende ronde.

Sparta kwam fel uit de startblokken en dit resulteerde al in de 4e minuut van de wedstrijd in een afstandsschot van Mike Jansen, helaas belandde zijn schot op de lat. Daarna was het al snel Rhode dat de overhand kreeg. Na 15 minuten kwam Sparta goed weg toen een vrije trap van Rhode van ongeveer 25 meter rakelings over de kruising vloog. Even later was het dan toch Rhode dat op een verdiende voorspong kwam. Mark van de Zanden mocht tot twee keer toe aanleggen om Bram Werdens te passeren. Even later kreeg Rhode de mogelijkheid om de voorsprong te verdubbelen, maar de kopbal ging rakelings naast het doel en vanuit een corner werd de bal van dichtbij over het doel geschoten. Ondanks het overwicht van de gastgevers kwam Sparta’25 na 35 minuten spelen op gelijke hoogte. Een listige steekpass van Daan van Heijnsbergen bracht Freek Schoones in de gelegenheid om de stand gelijk te trekken, 1-1. Toch was het Rhode die nog voor rust weer op een 2-1 voorsprong wist te komen door een doelpunt van Sander Pittens.

De tweede helft bleef het spelbeeld ongewijzigd. Rhode kreeg diverse kansen, maar deze werden niet verzilverd. Ook Sparta kreeg kansen om gelijk te maken. Zo was het Freek die in de 60 minuut de bal via de paal voorlangs het doel zag gaan en 10 minuten later legde Mike de bal vanaf de achterlijn terug op Freek maar helaas schoot hij tegen de keeper. Vlak voor tijd kreeg ook nog Philippe een kans op de gelijkmaker, maar zijn schot ging naast. In de 92e minuut kwam Rhode nog op 3-1, en één minuut later verkleinde Cas Verbruggen met het hoofd de achterstand naar 3-2. Een verdiende overwinning voor Rhode. 

Ondanks de nederlaag heeft Sparta’25 zich samen met Rhode geplaatst voor de volgende ronde van de beker. Zaterdagavond speelt Sparta’25 haar eerste competitiewedstrijd op eigen sportpark tegen VV Almkerk, aanvang wedstrijd 18.00 uur.