Sarah Welten legt aan voor een driepunter onder druk
Sarah Welten legt aan voor een driepunter onder druk

Basketballers Lieshout starten seizoen op vreemde bodem

Sport Sport

Lieshout - De teams van Basketball Club Lieshout speelden dit weekend hun eerste wedstrijden van het nieuwe seizoen.

Gemengd Onder 12 speelde in Berlicum tegen Springfield. In de eerste helft speelde de benjamins van Lieshout nog wat onwennig. De tegenstander wist daar gebruik van te maken en nam een voorsprong van 23-5 bij rust. In de tweede helft beet Lieshout van zich af. Mede via topscorer Matthijs Rooijakkers nam Lieshout de basket vaker onder vuur. Het team toonde veerkracht, maar verloor met 47-20. Onder 14 speelde ook in Berlicum. Het team miste nog veel kansen, waardoor Springfield een 26-16 voorsprong nam bij rust. In de tweede helft kwam Lieshout beter in het spel, maar met een makkelijk scorend thuisteam was een overwinning niet haalbaar. Lieshout verloor met 65-44. 

Onder 16-2 speelde in Rosmalen tegen Black Eagles. Met een zone press werd het thuisteam verrast en snel op een 6-26 achterstand gezet. In het tweede kwart hielden beide teams elkaar in lang balans, waardoor het verschil zo’n 20 punten bleef. Aan het einde van de wedstrijd bouwde Lieshout de voorsprong verder uit en won met 51-85. Mannen Onder 18 moest even wakker worden geschud in Eindhoven tegen Almonte. Na een 6-0 run van de Eindhovenaren herstelde Lieshout zich en nam een 9-11 voorsprong na het eerste kwart. Daarna bouwde Lieshout de voorsprong verder uit. Vooral in het vierde kwart gaf het Almonte het nakijken. Lieshout won met 27-79.

Op zondag reisde Heren 2 af naar Nederweert voor een wedstrijd tegen de Jumping Giants. Heren 2 beschikt dit seizoen over meer ervaring dan voorheen. Na drie gelijk opgaande periodes sloeg het thuisteam in het laatste kwart een gat. Lieshout verloor met 66-55.

Heren 1 speelde in Kerkrade tegen Titans. Lieshout had de hele wedstrijd de bovenhand, maar Titans wist de marge klein te houden. Met een 28-34 voorsprong na het derde kwart was de wedstrijd nog niet gespeeld. Lieshout startte sterk in het vierde kwart. Het nam een voorsprong van 10 punten met drie scores op rij van Stijn Potting. Er werd gewonnen met 36-47.

Dames 1 kwam goed uit de startblokken tegen Oirschot en nam direct een 0-9 voorsprong. De voorsprong werd snel groter met een 9-23 voorsprong na het eerste kwart. De scores liepen gelijk op in de volgende periodes, maar het gat werd nooit kleiner dan 14 punten. Lieshout won met 55-72.