Youri Arts wint een kopduel, Ruben van Hoof en Jaccy van den Enden kijken toe.
Youri Arts wint een kopduel, Ruben van Hoof en Jaccy van den Enden kijken toe. Foto:

Puntenverlies ELI bij Bavos

Sport Sport

Lieshout - ELI heeft niet kunnen profiteren van puntenverlies van de koplopers ASV’33 en Lierop. Op sportpark Geneneind werd een vroege voorsprong halverwege de tweede helft onnodig uit handen gegeven.

In de 8e minuut kreeg Bavos uit een hoekschop de eerste en enige kans uit de eerste helft. Vereijken kopte echter de bal naast. Aansluitend kwamen de Blauwwitten op een 0-1 voorsprong. Een schot van aanvoerder Jaccy van den Enden werd nog tot hoekschop verwerkt. Het was de weer herstelde Jeremy Raaijmakers, die zijn inzet in een mêlee van spelers in het doel zag verdwijnen. ELI controleerde hierna de wedstrijd, speelde de bal goed rond, maar bleek niet in staat om echt uitgespeelde doelkansen te creëren. Wel was met name Jaccy van den Enden met enkele schoten gevaarlijk. In de 35e minuut zagen de kleumende toeschouwers een fraaie combinatie tussen Jeremy Raaijmakers en Tijn van Hout, maar buitenspel voorkwam een verdere voorsprong. Kort voor rust soleerde Raaijmakers door de Bavos-defensie, maar hij kon juist niet afronden.

Na de rust kwam de thuisclub wat beter in zijn spel en ontstond een gelijkwaardig duel zonder dat beide doelmannen echt op de proef werden gesteld. In de 65e minuut viel plotseling de gelijkmaker door een fraaie pegel van Spaan. Doelman Erik Swinkels was kansloos, 1-1. Hierna ging ELI op zoek naar een nieuwe voorsprong, had veel balbezit, maar kon in het 16-metergebied van Bavos geen potten breken. 10 minuten voor tijd scoorde de thuisclub bij een van de weinige aanvallen wel, maar de treffer van Vereijken werd wegens buitenspel afgekeurd. De slotfase was nog hectisch toen de thuisclub met 10 man kwam te staan na rood voor Spaan. Met kunst- en vliegwerk hield Bavos de 1-1 vast.

Zondag staat om 14.00 uur de laatste wedstrijd voor de winterstop op het programma. ELI ontvangt dan koploper Lierop.