Afbeelding

Fietsen met WielerToerClub Beek en Donk

Sport Sport

Beek en Donk - WielerToerClub Beek en Donk begint dit jaar aan het 41ste seizoen. Op 1 oktober 2023 hebben ze het 40-jarig bestaan gevierd met een gezellige bijeenkomst onder het genot van een hapje en een drankje. Oude herinneringen werden opgehaald en er werd ook even stil gestaan bij de leden die niet meer onder hen zijn.

Het ledenbestand van de club is al enkele jaren aan het dalen en vergrijzen, dus zij zijn dus naarstig op zoek naar nieuwe leden. Op dit moment hebben ze nog zeventien leden die nog regelmatig fietsen. Zij hebben een programma waarbij ze starten op de eerste zondag van maart t/m de eerste zondag in oktober. Om er op zondag zeker van te zijn dat de tocht geen moeilijkheden op levert rijden ze die tocht op de woensdag voor. Dus er wordt op woensdag en zondag gefietst, en er is altijd een tussenstop halfweg voor koffie/thee. Op woensdag vertrekken ze om 13.00 uur in maart, april, september en oktober en om 9.00 uur in mei, juni, juli en augustus. Op zondag vertrekken ze altijd om 9.30 uur. Ze vertrekken ook altijd vanaf het Heuvelplein in Beek.

Mochten er mensen zijn die belangstelling hebben om sportief bezig te zijn en waarbij ook gezelligheid belangrijk is, dan willen wij zeggen ‘rij een keer mee en ervaar hoe het is om in een groep te fietsen’. Mochten er toch nog vragen zijn, dan kun je contact opnemen via wielertoerclubbeekendonk@gmail.com of met Henk Hoeks via 06-27823310. Je kan ook langskomen op de Orchideestraat 20 in Beek en Donk. De jaarvergadering wordt gehouden op zondag 25 februari om 10.30 uur bij Café Dave van de Burgt.