Afbeelding

Reünie Harmonie O&U: I Bandisti gestrikt

Algemeen

Beek en Donk – Vanwege het 125-jarig bestaan van Harmonie Oefening & Uitspanning staat Beek en Donk stijf van de feestelijkheden in het weekend van 19 tot en met 22 mei.

Een van de activiteiten is een reünie voor leden en oud-leden van O&U en iedereen die op welke wijze dan ook betrokken is geweest bij de Beek en Donkse harmonie. De reünie vindt plaats op zaterdag 21 mei van 11.00 tot 16.00 uur. Er wordt hard gewerkt aan een aantrekkelijk programma, zodat het voor iedereen een extra stimulans is om die reünie te bezoeken. Men kan oude bekenden ontmoeten, herinneringen ophalen en keuvelen over de tijden van weleer.

Al eerder was bekend dat cabaretgroep KUUB zijn medewerking had toegezegd. Deze kolderieke en muzikale cabaretiers zijn begonnen bij de harmonie in Beek en Donk en ze vinden het vanzelfsprekend dat ze bij de reünie met een optreden van de partij zijn. Op zich al voldoende reden voor reünisten (en andere mensen uit Beek en Donk en verre omgeving) om te komen.

De organisatie is er trots op dat het gelukt is om naast KUUB het illustere blazersensemble I Bandisti voor de reünie te strikken. Dit ensemble is ook uit de harmonie ontstaan en wel in 1966. Deze blazers hebben dus een lang en rijk verleden met optredens bij onder andere de Brabantse muziekfeesten die in de tachtiger jaren van de vorige eeuw Beek en Donk in de muzikale ban hielden. En dan nu weer tot leven gewekt vanwege het 125jarig bestaan van de harmonie! Alweer een stevig argument om naar de reünie te gaan.

De organisatie vraagt aan iedereen medewerking om zoveel mogelijk oud-muzikanten te informeren over deze reünie. Van lang niet alle oud-leden is bekend waar ze tegenwoordig wonen en hoe ze bereikt kunnen worden. Als u dat wél weet, laat het de organisatie weten. En laat deze mensen weten dat er op 21 mei een reünie is waar ze niet gemist kunnen worden.

Aanmelden voor de reünie kan op oenu125@gmail.com onder vermelding van ‘reünie’.