Afbeelding

Reizen met buurtbus kan ook met dalurendagkaartje

Algemeen

Laarbeek - Sinds afgelopen dinsdag 1 maart reis je in de daluren voordelig met alle buslijnen in Brabant. Daarnaast kunnen twee kinderen gratis meereizen. Dit kan met het dalurendagkaartje. Dit is ook mogelijk met Buurtbus Laarbeek.

Reizigers mogen vanaf 1 maart met het dalurendagkaartje overstappen van Hermes-bussen op de bussen van Arriva in Brabant. Andersom mogen reizigers met een dalurendagkaart van Arriva ook overstappen op de bussen van Hermes. Ook mag een volwassene die reist met een dalurendagkaart maximaal twee kinderen in de leeftijd van 4 t/m 11 jaar gratis meenemen. Kinderen tot 4 jaar reizen altijd al gratis.

Belangrijk
Een kaartje kost € 6,- . Dit kaartje is geldig in alle stads-, streek- en buurtbussen van Hermes en Arriva in Brabant. Op maandag t/m vrijdag is het kaartje geldig na 9.00 uur. In het weekend en tijdens nationale feestdagen (Goede Vrijdag, Tweede Paasdag, Koningsdag, Hemelvaartsdag, de dag na Hemelvaartsdag, Tweede Pinksterdag en van 25 t/m 31 december) is het kaartje de hele dag geldig. In de maanden juli en augustus is het dalurendagkaartje op werkdagen ook de hele dag geldig. Het kaartje is op de afgestempelde dag tot einde reguliere dienstregeling geldig.

Te koop
Het dalurendagkaartje is te koop bij de buschauffeur, ook in onze buurtbus. Daarnaast kun je het nog kopen bij de Hermes-winkel op het station in Eindhoven en bij de balie van AirExpressbus op Eindhoven Airport. Het kaartje is niet te koop in de Phileasbussen.

Goedkoper
Deze mogelijkheid is goedkoper dan twee keer een ritkaartje (kosten zijn dan €7,40). Ook kan het soms goedkoper zijn dan reizen met de OV-chipkaart. Zeker als er ook kinderen bijzijn tussen de 4 en 11 jaar.