Nieuwbouwwijk De Hoge Regt groeit en bloeit

Algemeen

Beek en Donk - Er staat veel te gebeuren in nieuwbouwwijk De Hoge Regt in Beek en Donk. Na een rustige periode gaat het nu volle kracht vooruit. De wijk wordt uitgebreid met 24 nieuwe woningen en ook aan de infrastructuur en de groenvoorzieningen wordt hard gewerkt.

Groei
Niet alleen het groen in De Hoge Regt groeit, ook de wijk zelf breidt zich uit. Van de 24 woningen die in november 2015 in verkoop gingen, is inmiddels meer dan 70% verkocht. Voor de resterende woningen zijn een aantal tekenafspraken ingepland en verschillende opties genoteerd. Naar verwachting wordt in augustus gestart met de bouw van deze nieuwe woningen. Ook voor vrije kavels is in De Hoge Regt alle ruimte. Verspreid over het gebied zijn verschillende zelfbouwers bezig met het bouwen van hun droomwoning.

'De Groene Hoek', een lokale hovenier, is gestart met onderhoud aan en aanpassing van de groenvoorzieningen in het plan. Hierbij wordt ook het gebied van de Goorloop aan de Groes aangepast. De huidige Goorloop komt uiteindelijk minder ver de wijk in en loopt uit in een wadi met speeleiland. De werkzaamheden aan infrastructuur en bestrating zijn nog voor de zomervakantie gereed. Uitzondering hierop zijn de nieuwe bomen en groter struikgewas. Deze zullen in het najaar, in het nieuwe plantseizoen, worden gezet. Het uiteindelijke resultaat is een groene wijk die prachtig aansluit op de omringende natuur.

Meer info
Meer weten over de ontwikkelingen of werkzaamheden in De Hoge Regt? Op www.dehogeregt.nl/nieuws is steeds de meest actuele informatie te vinden.