Afbeelding

Dorpsraad Lieshout; minder leden, meer deelnemers

Algemeen

Lieshout - De Dorpsraad in Lieshout gaat op een ander manier werken. Er komt een splitsing in enkele werkgroepen voor specifieke onderwerpen. Inwoners hoeven geen lid meer te zijn van de Dorpsraad om hier aan deel te nemen. De werkgroepen vallen wel onder de Dorpsraad en krijgen daarbij de nodige ondersteuning. Er blijven nog 5 bestuursleden over die samen het dagelijks bestuur van de Dorpsraad vormen.

De Dorpsraad heeft voor een andere opzet gekozen om meer inwoners te betrekken op een wijze die bij hen past. Nieuwe leden voor de Dorpsraad worden niet gevonden maar het aantal onderwerpen neemt wel steeds toe. Dit vraagt om een modernere aanpak. Op dit moment heeft de Dorpsraad o.a. werkgroepen over leefbaarheid, zorg en welzijn, verkeer en veiligheid, wonen en jeugd.

Voor deze werkgroepen, en nieuw te vormen werkgroepen, zoekt de Dorpsraad nog nieuwe mensen. Belangstellende inwoners kunnen zich voegen bij één of meerdere werkgroepen. De mate van inzet is naar keuze; van éénmalige medewerking bij b.v. een evenement tot b.v. een voorzittersrol. Een werkgroep bestaat uit minimaal 2 tot 3 vaste deelnemers en meerdere belangstellenden. Geen standaard vergaderingen maar enkel overleg daar waar nodig. Meedoen, actie en een fijne samenwerking staan voorop met daarnaast natuurlijk plezier, mensen ontmoeten en nuttig bezig zijn voor de leefbaarheid in Lieshout. De leden hebben samen al veel gedaan voor Lieshout. Wilt u weten wat? Neem dan eens een kijkje op onze website. Er wordt ook nog gezocht naar een algemeen bestuurslid. De leden van het dagelijks bestuur hebben als taak de werkgroepen te ondersteunen. De Dorpsraad nodigt ook inwoners met een beperking van harte uit om te reageren!

De nieuwe werkwijze gaat starten in september. Spreekt deze nieuwe werkwijze u aan en wilt u deelnemen bij een onderwerp, of wilt u hier wat meer informatie over? Neem dan contact op met de Dorpsraad; info@dorpsraad-lieshout.nl of tel. 06-38775775. Kijk voor meer informatie op www.dorpsraad-lieshout.nl.