Afbeelding

Gouden buurtvereniging Plan West uit Lieshout viert jubileum

Algemeen Algemeen

Lieshout - Buurtvereniging Plan West is opgericht in maart 1966. Afgelopen weekend vierden ze dat. Op de eerste avond van een aantal knallende jubileumactiviteiten, ontmoet De MooiLaarbeekKrant het huidige bestuur en enkele oud-bestuursleden in zaal De Koekoek. De voorpret is groot, de chaos compleet, want maar liefst 50 kinderen hebben zich met luchtbed gemeld om deze avond te blijven slapen in (slaap) zaal De Koekoek.

Plan West
Volgens Henny Stoop, oud-bestuurslid, vormde Plan West in de zestiger jaren de eerste serieuze uitbreiding van Lieshout. Plan West omvatte grofweg de volgende straten: Hertog Janstraat, Vogelenzang, Floreffestraat, Grotenhof, Adriaan Boutlaan, Burgemeester Mostermanslaan. Volgens voorzitter, Eveline Hermans, telt buurtvereniging Plan West momenteel 500 leden, verdeeld over 180 adressen.

Jong en energiek bestuur
Het huidige bestuur bestaat uit zes jonge vrouwen: Voorzitter Eveline Hermans, secretaris Frency van Hastenberg, penningmeester Yvette Kruizinga en de bestuursleden Ilse van den Elzen, Janneke Pool en Karijn Ramus. "Geen man?", merkt De MooiLaarbeekKrant op. "Had gerust gemogen!", roepen de dames in koor.

De enige in het gezelschap, die al vanaf het begin lid was van de buurtvereniging, is Nelly van Kaathoven. "Ik heb ook nog in het bestuur gezeten", vertelt ze enthousiast, "maar ik weet niet meer hoe lang."

Activiteiten
Iedere maand is er wel iets te doen. Traditionele activiteiten zoals Sinterklaas, Pasen en Kerstmis worden uitbundig gevierd. Daarnaast is er ruimte voor eigentijdse evenementen. Er is een goede samenwerking met de Lieshoutse Dorpsraad en andere (buurt)verenigingen. Het komende Halloweenfeest wordt volgens de dames een echt Lieshoutbreed' evenement. De activiteiten worden bekostigd uit contributiegelden en opbrengsten van de oergezellige kienavonden. "Die ook door niet-leden bezocht mogen worden", vult penningmeester Yvette alert aan. "Alle activiteiten zijn slechts mogelijk door de inzet van veel vrijwilligers", benadrukt de voorzitter.

Een flitsend feestprogramma.
"Vanavond (vrijdag) is het Kids Night", vertelt Eveline. "Kinderen tot en met acht jaar doen eerst een spannende speurtocht. Daarna blijft een groot aantal hier slapen. Voor de iets oudere jeugd is er vanavond een evenement genoemd 'Hunt and Hide'. Op zaterdag is het Kids Day, een dag vol met leuke spelletjes voor de jeugd tot en met 16 jaar", zo gaat de voorzitter verder. Zaterdagavond is het feestavond voor volwassenen. Het thema van de avond is 'goud'."

Tenslotte is er volgens de dames op zondagochtend nog een fietstocht, die in stijl wordt afgesloten met een High Tea.

De MooiLaarbeekKrant wenst de dames veel succes met dit flitsende jubileumprogramma. Volgens Nelly van Kaathoven hoeft De MooiLaarbeekKrant zich daar geen zorgen over te maken! "Feesten zit de leden van onze buurtvereniging al 50 jaren in het bloed", lacht ze. "Jammer dat 'munne knie un bietje versleten is'."

Ondertussen
Ondertussen banen steeds meer ouders en kinderen, gewapend met enorme luchtbedden, zich een weg over het terras van De Koekoek, richting slaapzaal. Bestuursleden zitten nu op het puntje van hun stoel. Hun aanwezigheid is elders blijkbaar meer gewenst. Of feestvieren inderdaad bij buurtvereniging Plan West in het bloed zit? Bekijk hun foto's en oordeel zelf.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding