Afbeelding

Kinderen denken mee op OBS Het Klokhuis

Algemeen Jongeren

Beek en Donk/Lieshout - Scholen zijn in beweging anno 2016. Er gebeurt van alles in de schoolgebouwen. Er wordt vergaderd, besloten, vastgelegd en geëvalueerd. Dat is op alle scholen hetzelfde.

Op OBS Het Klokhuis worden ook de kinderen hierbij betrokken. Al jaren hebben we een goed functionerende KinderKlankbordGroep. Kinderen maken deel uit van de school en samen met de leerkrachten en ouders vormen zij de belangrijkste spelers binnen de school. Samen willen ze het onderwijs zo goed mogelijk vorm geven. Ze vinden het belangrijk dat kinderen zich gehoord voelen en dat ze medeverantwoordelijk worden gemaakt rondom het hele reilen en zeilen binnen de school. De kinderklankbordgroep is een groep afgevaardigden uit de klassen 5-6-7-8. Samen met een leerkracht denken en beslissen ze mee. Acht keer per jaar vergaderen deze leerlingen. Ze werken met een officiële agenda en er zijn taken zoals voorzitter en notulant en reporters en promotiemedewerkers. Ze bootsen een zo werkgelijkheidsgetrouwe situatie na en geven de kinderen ook het gevoel dat ze belangrijk zijn en dat ze serieus worden genomen. Kinderen gaan heel serieus om met deze verantwoordelijke taak. Ze bespreken de onderwerpen met andere kinderen in hun klas en op deze manier ontstaat er een brede betrokkenheid.

Het Klokhuis vindt deze vorm van meedenken en meebeslissen erg waardevol en is trots op deze vorm die tevens bijdraagt aan een positieve leeromgeving.