Afbeelding

Een plant in ruil voor een tegel!

Algemeen Gemeente

Laarbeek – Onlangs werd Laarbeek uitgeroepen tot groenste gemeente van Nederland. Met de ludieke actie 'tegel eruit, plant erin!' wil de gemeente, in samenwerking met de lokale hoveniers, Laarbeek nóg groener maken. Op zaterdag 19 november kun je als inwoner van Laarbeek een tegel uit je tuin omruilen voor een mooie plant.

Tegel eruit, plant erin

De actie vindt plaats van 13.00 uur tot 15.00 uur. Inwoners kunnen hun (tuin)tegels/bestrating op die dag op vijf locaties in Laarbeek omruilen. De Laarbeekse hoveniers staan op het Heuvelplein en Piet van Thielplein in Beek en Donk, de Kouwenberg in Aarle-Rixtel, het Oranjeplein in Mariahout en de Heuvel in Lieshout.

Op deze locaties staan Laarbeekse hoveniersbedrijven met een wagen of aanhanger vol mooie heesters. Zij geven informatie over snoei, bemesting en standplaats van de planten, en uiteraard over alle andere vragen met betrekking tot jouw tuin. Er geldt een maximum van 3 gratis planten per gezin. Het najaar is een prima tijd om planten in de tuin te zetten. De heesters zijn winterhard en door deze in de herfst te planten krijgen ze een goede start in het voorjaar.

Samen maken we Laarbeek nóg groener!

De gemeente Laarbeek organiseert deze actie samen met lokale hoveniersbedrijven en Waterschap Aa en Maas. Het waterschap ondersteunt de actie financieel. De gemeente neemt de aanschaf van de planten voor haar rekening. De hoveniersbedrijven leveren belangeloos hun bijdrage om deze actie tot een succes te maken. Door deze gezamenlijke inzet willen we Laarbeek nog groener maken. Een groene tuin heeft vele voordelen:

  • Bloemen en planten zorgen voor geur en kleur je omgeving
  • Bijen, vlinders, vogels en vele andere dieren vinden er voedsel en beschutting
  • Bomen en planten zorgen voor aangename verkoeling in de zomer en beschutting tegen wind en regen
  • Meer groen geeft betere waterberging; minder wateroverlast op straat en in uw tuin na buien en aanvulling van het grondwater
  • Fijnstof wordt door het groen opgevangen, waardoor de lucht schoner blijft
  • Een groene leefomgeving heeft een positieve uitwerking op de mens. Het vermindert stress, bevordert herstel na ziekte en kinderen zijn socialer en presteren beter in een groene omgeving

Draag jij ook je steentje bij aan een nóg groener Laarbeek?