Afbeelding

Vrijwilligerspenning voor Marthie van Alem

Algemeen Algemeen

Aarle-Rixtel - Wethouder Frans van Zeeland heeft namens het college van burgemeester en wethouders afgelopen weekend de Vrijwilligerspenning van de gemeente Laarbeek bij Marthie van Alem opgespeld. Marthie is al sinds 1970 vrijwilligers bij voetbalvereniging ASV'33 en neemt nu afscheid van het jeugdbestuur van deze vereniging. 

Ruim 30 jaar maakte Marthie deel uit van het hoofdbestuur van ASV'33, waarmee hij het langstzittende bestuurslid is. Hij vervult daarin ook de functie van vicevoorzitter. Eveneens is hij ruim 30 jaar Jeugdvoorzitter van ASV'33. Marthie gaat daarnaast al 32 jaar mee op jeugdkamp. De eerste 6 jaren waren dit nog zogenaamde NKS-kampen. De laatste 26 jaar worden de kampen door ASV'33 zelf georganiseerd. De afgelopen 16 jaar is Marthie als hoofdleider intensief betrokken bij de organisatie van de kampen.

Gedurende 15 jaar heeft de Jeugdcommissie, waarvan Marthie als Jeugdvoorzitter ook deel uitmaakt, op de jaarmarkt gestaan om de kas voor de jeugd van ASV'33 te spekken. Niet minder dan 20 jaar heeft Marthie zitting gehad in de organisatie van Koninginnedag op sportpark De Hut. Het was traditie geworden dat ASV'33 deze gezellige dag mee organiseerde. Aan deze traditie kwam een einde op de dag dat Koningsdag naar het dorp verhuisde.

Op zaterdag worden de voetbalverenigingen altijd door Marthie ontvangen. Ook dit doet hij al meer dan 30 jaar. Als bestuurslid is Marthie verantwoordelijk voor accommodatiebeheer. Hij heeft daadwerkelijk zijn steentje bijgedragen aan het onderhoud van het mooie sportpark van ASV'33. Naast de vele werkzaamheden die genoemd zijn doet hij ook nog andere klussen, zoals het poetswerk in de kleedlokalen, het onderhoud van het spelmateriaal, de aanschaf van spelmateriaal en kleding, het bijhouden van spelerspassen en nog allerlei andere werkzaamheden. Marthie is dagelijks op het sportpark van 8.15 tot 11.30 uur en 's avonds komt hij terug voor de trainingen en vergaderingen.

Met ingang van het nieuwe seizoen heeft Marthie afscheid genomen van het Jeugdbestuur van ASV'33. Hij blijft nog wel zitting houden in het hoofdbestuur en is als zodanig verantwoordelijk voor accommodatiebeheer.

In het verleden is de waardering voor zijn vrijwilligerswerk al tot uitdrukking gebracht. Zo is Marthie al benoemd tot Erelid, Erevoorzitter en Lid van Verdienste van ASV'33 en Drager van de Zilveren KNVB-speld, Gouden KNVB-speld, Vrijwilliger voor de jeugd van het jaar bij de NKS, Vrijwilligerscompliment voor de jeugd van de gemeente Laarbeek en Lid in de Orde van Oranje Nassau. Daar komt nu - zeer verdiend - de Vrijwilligerspenning van de gemeente Laarbeek bij.