Afbeelding

Spectaculaire prinsenonthulling in het Heidurp

Algemeen Carnaval

Mariahout – Omdat de Heikneuters dit daar het 55-jarig jubileum hebben mochten ze ook als eerste van Laarbeek de prinsenverkiezing houden. Dit was zaterdag 5 november te doen in een bomvol Buurthuis in Mariahout. De Grottendorfer Blaaskapel en dj zorgden voor de muzikale noot en de dansmariekes konden voor de eerste keer weer hun kunsten tonen. Het waren weer 2 geweldige dansen waar weer heel wat uurtjes in hebben gezeten.

De Raopers en de Teugelders waren mooi op tijd binnen dus de avond kon beginnen. Deze begon dan ook met het installeren van het nieuwe raadslid Marlon Hoskens. Daarna stond het aftreden van prins Hein en prinses Gerdi, adjudant Wim en hofdame Neeltje op het programma. De vrienden van ACV Bierenrest wilden dit heel graag doen en zo hebben ze samen een geweldig carnavalsjaar super afgesloten.

Rond de klok van 10 was de trekking van de jubileumloterij. Niemand minder als mede oprichters Wim Gilsing en Noud Maas deden deze trekking.

De winnaars zijn:
1e prijs €400,00 lotnummer 212 - Fam. Vermeulen
2e prijs €300,00 lotnummer 652 - Fam. v/d Biggelaar
3e prijs €200,00 lotnummer 1255 - L. Raaymakers

Toen begon de spanning toch langzaam te stijgen in de zaal want het ging richting 23.00 uur. De prinsencommisie had dit jaar alles uit de kast getrokken om er een geweldig spektakel van te maken en dit was zeker gelukt. Als eerste kwamen alle prinsen van de Heikneuters voorbij op een groot scherm. Daarna begon de opvoering. Met maar liefst 4 Dj's en danseressen ging de zaal helemaal los. Er werd flink gedanst en gesprongen en toen het 23.11 uur was kwamen ze uit een gigantische muziek box gesprongen en daar stonden ze dan Joan en Anja Aarts als prinsenpaar van het Heidurp. De ontlading in de zaal was tot in de verre omtrek te horen. Prins Joan en prinses Anja werden meteen geïnstalleerd maar Prins Joan mistte toen nog wel zijn adjudant. Toch wel als verrassing kwamen daar Harald en Dorith Gilsing voor de dag en de kartrekkers van dit jubileumjaar waren compleet. De leus waar ze de carnaval mee in gaan is: 'Zo. en nu bouwen we een fist' en dat gaat op veel plaatsen gebeuren. Met een eigen gezongen lied gingen ze het podium af waar de familie en vrienden klaar stonden om te feliciteren. Het bleef nog lang onrustig in de zaal en de avond werd voor vele afgesloten bij het prinsenpaar thuis.

Aankomende zaterdag 19 november vieren de Heikneuters het 55-jarig jubileum met een geweldig feest in het buurthuis in Mariahout. De band Cherry & The Sugarstuds zorgt voor de muzikale noten. De deuren zijn om 20.00 uur geopend. Kijk ook eens op www.facebook.com/CV-De-Heikneuters-Mariahout en www.heikneutersmariahout.nl.