Kletser Jasper van Gerwen als 'ut Padje'
Kletser Jasper van Gerwen als 'ut Padje'

Volle bak genieten tijdens 2e Ganzekwekavond

Algemeen Carnaval

Aarle-Rixtel – De 2e Ganzekwekavond was een avond om niet snel te vergeten.Aan lage verwachtingen heeft het niet gelegen. Na lovende woorden van de redactie over de 1e Ganzekwekavond, en met wederom een uitstekend programma, maakten ruim 500 mensen zich op voor een avond onbezorgd genieten. Het was volle bak in multifunctioneel centrum De Dreef.

Het spits werd afgebeten door Dirk Kouwenberg. Als astronaut nam hij het publiek mee op reis in zijn klets. Hij kreeg een half uur lang alle ruimte op het podium. Met een tocht over de catwalk en een sterke openingsgrap wist hij het publiek vanaf het begin te boeien. Zijn talent en improvisatievermogen werden zichtbaar toen zijn headset bijna uitviel. Na een gevat 'Houston, we have a problem' lag de zaal weer dubbel. De haperende headset kwam precies op het juiste moment in zijn klets. Na een ruimtereis met maanzaad, de hond Pluto en spacecake kreeg Dirk een enorm applaus. Dit huzarenstukje zou hij later op de avond herhalen bij de Keiebijters. Dirk, gefeliciteerd met het winnen van de Zilveren Narrenkap!

De klets van Dirk was de beste. De leukste klets kwam van Jasper van Gerwen. Na sterke optredens van Harry Hens en Ton Brekelmans zat de zaal vol sfeer, ambiance, en ongedwongenheid. Als lid van de scouting liet Jasper van Gerwen zien dat hij goed van 'Ut Padje' was. Elke grap was raak en werd goed ontvangen. Het was een klets uit het boekje. Een schoolvoorbeeld van een man die echt zijn typetje wordt.

De eerste Aarlese groep was helaas verhinderd. Dè Vèlt Op was geveld door de griep. Gelukkig had Ganzegat Verhinderd als troef achter de hand. Deze mannen waren wel te paaien voor een extra optreden. Na een sterk optreden op de Seniorenmiddag en een spoedrepetitie hoefde alleen de Kukident kleefpasta verwisseld te worden voor iets dat beter aansloot bij de doelgroep. De mannen sluiten hun debuutjaar af met een optreden tijdens het Bourgondival op Carnavalsdinsdag. Wanneer je geen kaartje hebt kunnen bemachtigen voor de uitverkochte Kletsavond is er dus nog een kans om ze in actie te zien. Tevens nemen zij nog deel aan het Liedjesfestival op zondag 19 februari in het Buurthuis in Mariahout. Met het inmiddels bekende nummer: 'Hedde die steken gezien?' gaan zij als enige volledig Aarlese groep mee strijden voor de winst, uiteraard bent u van harte uitgenodigd om ze te komen aanmoedigen.

Deze avond viel er nog een ander speciaal moment te noteren. Het 11e Gouden Ganzenei werd namelijk uitgereikt aan Jan-Willem van Dijk. Als blijk van waardering voor zijn jarenlange tomeloze inzet op allerlei manieren ontving hij deze onderscheiding die hij dubbel en dwars verdient.

Het Aarles amusement was zeker goed vertegenwoordigd op de 2e Ganzekwekavond. Gans Anders wist weer de actualiteiten uit dorp en omgeving aan elkaar te rijgen en ze grepen terug naar vroeger. Vroeger, toen Prins Hans d'n Derde nog Prins Hans d'n Tweede was en een parodie op het in Ganzegat steeds bekender wordende 'Piano Man' maakten deze avond mede een succes.

Een tegenvallend dessert kan afbreuk doen aan een verder prima diner. De afsluiter, Jeroen's clan, bewees ook het tegendeel. Als kers op de taart zorgden zij voor een grandioze afsluiting. Het was muzikaal, het was humoristisch, het was spontaan. Voor ieder wat wils dus. Na deze uitstekende afsluiter bleef het nog lang volle bij De Dreef.

Volle bak, wordt dat het verkapte thema tijdens de Carnaval? Op zaterdag en zondag is de band LINK te vinden in de Residentie op het Heuvelplein. Op maandag wordt er gedweild met maar liefst 16 kapellen! En op de dinsdag is er overdag het Bourgondival. Zij laten hier steeds meer over los, dus houd de krant en social media in de gaten.

Ganzegat heeft er zin in en is er klaar voor. Zij wensen u alvast een hele fijne Carnaval!