Afbeelding

The voices van 'ROyal en U'

Algemeen Evenementen

Beek en Donk - De carnavalsconcerten van Harmonie O&U zijn een begrip in Beek en Donk en omgeving. Natuurlijk door de puike prestaties die de eigen orkesten elke keer weer neerzetten. Maar zeker ook door de solisten die meedoen. Hoe werkt dat eigenlijk?

Neeltje van Doore, zangcoach helpt deze jonge artiesten als een volleerd 'De Voice' coach. Zelf is ze daarnaast ook al menig jaar een in het oog springende soliste bij diverse nummers.

Neeltje: "We kiezen elk jaar na het thema de nummers die we willen brengen. Daarna zoeken we er de bijpassende solisten bij. Dan letten we op uitstraling én stem. Ook willen we elke keer met een paar nieuwe gezichten komen. Vooral jonge mensen vinden het leuk bij onze concerten podiumervaring op te doen. Dit jaar hebben we weer audities afgenomen en hebben we zelfs vier nieuwe stemmen. Het is natuurlijk ook niet niks om voor zo'n groot orkest in een volle zaal te staan. Er zijn ook nummers bij waar er door meer mensen samen wordt gezongen, of dat de presentatie iets extra's vraagt. Denk maar eens aan de 'Mamma Rhapsodie' van vorig jaar."

"Ik ga niet te veel vertellen over het programma van dit jaar, maar er zitten zeker weer leuke verrassingen bij. Het is altijd weer mooi om jonge mensen onverwachte en spannende dingen te zien doen. En er gaat ook wel eens iets niet helemaal goed. In een carnavalsconcert weet je nooit of dat nou de bedoeling was of niet," aldus Neeltje.

De carnavalsconcerten worden gehouden op zaterdag 18 en vrijdag 24 februari in 't Anker, voor deze gelegenheid omgedoopt tot Muziekpaleis voor Royal O&U. Kaarten zijn nog verkrijgbaar bij Bloematelier De 4 seizoenen en Fietsvakman v.d. Berg. Ook is een e-mail naar secretaris@oenu.nl voldoende voor een reservering. Voor zaterdag 18 februari kunt u ook nog aan de kassa terecht.