Kamerkoor Cantique
Kamerkoor Cantique

Kamerkoor Cantique viert 25-jarig bestaan

Algemeen Evenementen

Aarle-Rixtel - Kamerkoor Cantique is een gemengd koor uit Aarle-Rixtel en omgeving met een repertoire van barok tot romantiek. Het koor bestaat sinds 1992 en dat is nu dus 25 jaar.

Oorspronkelijk begonnen als Eerste Brabantse Stoomzangerij met een uiteenlopende liederenkeuze heeft het koor een ontwikkeling doorgemaakt, Andere dirigenten en voorkeuren bij de koorleden hebben geleid tot een andere naam en een meer klassiek repertoire.

Een belangrijk kenmerk van Cantique is echter nooit veranderd, het samenzijn staat voorop, besturen hoeft niet, Cantique is van niets en niemand afhankelijk. Er is dus weinig geregeld bij dit kamerkoor maar dit jubileumjaar is een uitzondering. Behalve een voorjaarsconcert in maart en een jubileumconcert in oktober gaat dit kamerkoor op 9 april op reis door de Laarbeekse kernen om daar met andere Laarbeekse koren op pleinen en kiosken de zangkunst te beoefenen. Voor al die mensen die ooit met dit koor hebben meegedaan komt er eind april natuurlijk een reünie en tijdens het jaarlijkse koorweekend zal er met een koor in Breda een uitvoering worden verzorgd.

Te veel dus om hier allemaal uit de doeken te doen, maar te zijner tijd zult u met meer bijzonderheden op de hoogte worden gehouden.