Afbeelding

Lollige soos bij Zonnebloem Mariahout

Algemeen Senioren

Mariahout - Het was een vrolijke boel tijdens de 'Lollige Soos' die de Zonnebloem afdeling Mariahout hield op woensdag 15 februari. Gasten en vrijwilligers waren gevraagd een zo ludiek mogelijk hoofddeksel te dragen. Daar was in groten getale gehoor aan gegeven. Een bonte kermis van fleurige hoofden genoot van optredens, verzorgd door KBO-leden en eigen vrijwilligers.

De 'scholk' van moeder werd uitvoerig besproken, de pastoor kwam subtiel bij een echtpaar informeren of er nog geen 'kiendjes' kwamen, twee eenzame cowboys speelden zo ongeveer de snaren van de gitaar, en zo waren er nog meer hilarische optredens.

Tussendoor werd het spel hoger/lager gespeeld. Hierbij werden drie speelkaarten getrokken. Als degene die mocht raden goed had of de twee opvolgende kaarten hoger dan wel lager waren dan de eerste kaart, kregen ze een cadeautje. Gelukkig had de organisatie er voor gezorgd dat niemand zonder presentje de deur uit ging.

Tot slot kregen de drie gasten die volgens de vrijwilligers de mooiste hoed op hadden nog een extra prijs. Het 'nie kniezen, nie zeuren' werd daarna uit volle borst meegezongen.

Zo te merken viel het eerste Zonnebloemcarnaval in Mariahout goed in de smaak. Er wordt gefluisterd dat het zo goed bevallen is, dat er volgend jaar waarschijnlijk een heus Boerenbruidspaar aanwezig is.