Vlnr: Joop Spek, Anne-Marie Graat en Tonny Meulensteen
Vlnr: Joop Spek, Anne-Marie Graat en Tonny Meulensteen

Handen ineengeslagen voor de Nieuwe Winkelstraat

Algemeen Gemeente

Laarbeek - Om te zorgen dat onze winkelgebieden aantrekkelijk blijven, is er actie nodig. Veel winkelgebieden hebben het moeilijk. Ook in Laarbeek. Stichting Centramanagement Laarbeek, gemeente Laarbeek en Rabobank Peel Noord hebben de handen ineengeslagen en besloten om te starten met het project 'de Nieuwe Winkelstraat'.

Onder leiding van een onafhankelijke professionele partij, Platform De Nieuwe Winkelstraat, wordt één van de Laarbeekse winkelgebieden onder handen genomen. Welk gebied dat is, staat nog niet vast. Op maandag 20 maart is er van 19.00 tot 22.00 uur een informatiebijeenkomst over het project bij de Rabobank, Koppelstraat 91 in Beek en Donk.

Goede samenwerking, lef en blijven investeren
"Vanuit Centramanagement hebben we behoefte aan een goede analyse van onze winkelgebieden én een plan wat er op korte en lange termijn moet gebeuren om onze centra te verbeteren. Dit plan zal voor ons een leidraad zijn voor de toekomst en past perfect binnen de gedachte van het Ondernemersfonds, waarin projecten gefinancierd kunnen worden die gezamenlijk worden opgepakt. Platform De Nieuwe Winkelstraat (DNWS) is een professionele, onafhankelijke partij die veel ervaring heeft met het toekomstbestendig maken van winkelgebieden", geeft Joop Spek van Stichting Centramanagement Laarbeek aan. Wethouder Meulensteen vult aan: "Dit project vraagt om goede samenwerking, lef en blijven investeren. Als we de winkelcentra toekomstbestendig willen maken, kan dat alleen als we er samen de schouders onder zetten. Bij welk winkelgebied we starten, is mede afhankelijk van waar het meeste enthousiasme voor dit project te vinden is."

Wil Schers directeur Bedrijven Rabobank Peel Noord zegt tenslotte: "Een toekomstvast winkelgebied is niet alleen belangrijk voor de ondernemers in het winkelgebied, maar ook voor de vitaliteit en leefbaarheid van de kern. Een duurzame samenwerking vanuit een gemeenschappelijk belang is een belangrijke succesfactor in dit project. Rabobank draagt daar graag haar steentje aan bij".

Interesse?
Binnen het project wordt samengewerkt tussen retail, vastgoed, overheid, horeca, cultuur en recreatie en toerisme. Iedereen die zich betrokken voelt, is welkom. U kunt zich tot 13 maart aanstaande aanmelden bij Stichting Centramanagement via info@centramanagement-laarbeek.nl. Neem tot die tijd gerust vast een kijkje op www.platformdenieuwewinkelstraat.nl.