Kamerkoor Cantique
Kamerkoor Cantique

Kamerkoor Cantique op tournee

Algemeen Evenementen

Aarle-Rixtel - Kamerkoor Cantique is een gemengd koor uit Aarle-Rixtel en omgeving met een repertoire van barok tot romantiek. Het koor bestaat sinds 1992 en dat is nu dus 25 jaar.

Cantique heeft een bijzondere manier bedacht om dat jubileum te vieren: samen zingen op het plein met andere koren. Op zondag 9 april maken de zangers en zangeressen van Cantique een rondreis door de kernen van Laarbeek. Daar ontmoeten ze de plaatselijke koren. Elk deelnemend koor laat wat van zich horen, Cantique natuurlijk ook en tenslotte wordt er samen gezongen.

Het koor laat zich vervoeren door de polder-express en komt om 13.00 uur in Mariahout. Daar ontmoeten ze de liederentafel en Marcanto bij de Mariagrot. Om 14.30 worden ze verwacht in de muziektuin in Beek en Donk waar gezongen wordt met het gemengd koor. De rondreis wordt besloten in Aarle-Rixtel, waar ze om 16.00 uur bij de kiosk op de Kouwenberg worden opgewacht door kinderkoor Kiko, Euphonia en Korale. Lieshouts koor Primavera moest verstek laten gaan vanwege andere verplichtingen.

Met deze alternatieve happening waarbij iedereen in het openbaar gratis kan meegenieten en meezingen wil Cantique een poging doen om de belangstelling voor vocale muziek in deze regio te bevorderen. De opzet is informeel, zonder programma's, er wordt heel verschillende muziek gezongen. De diverse koren hopen op veel belangstellenden, want zingen is fijn, samen zingen in een koor nog fijner, samen met andere koren een feest!