Henk Vogels
Henk Vogels Foto: Martin Prick

Vrijwilligerspenning voor Henk Vogels

Algemeen Algemeen

Lieshout - Bij zijn afscheid als voorzitter van Runnersclub Lieshout ontving Henk Vogels de Vrijwilligerspenning Laarbeek uit handen van wethouder Joan Briels.

Gezondheid
Het is geen vreemde omgeving voor wethouder Joan Briels. Vanuit het runningteam Laarbeek heeft hij voeling met het hardlopen. De website van de Runnersclub is de inspiratie bij het samenstellen van de speech van de wethouder. Hij begint dan ook met daarover een positieve opmerking te maken. Dit wordt ontvangen met enig gelach vanuit de zaal. Het blijkt, dat zojuist is besproken in de jaarvergadering, dat de website herzien wordt omdat die niet meer aan de verwachtingen voldoet. Joan Briels gaat echter onverdroten voort op de ingeslagen weg en begint met het memoreren van het feit dat de Runnersclub al 30 jaar oud is. Als wethouder van sport en gezondheid is het zijn taak om te zorgen voor een optimale omgeving voor een goede gezondheid van de inwoners van Laarbeek.

Verdiensten
Sinds 1997 is Henk Vogels actief als voorzitter van de loopvereniging RCL (RunnersClub Lieshout). Belangrijke gebeurtenissen in dat jaar zoals de overwinning van Henk Angenent in de Elfstedentocht en de tragische dood van Lady Diana, verbleken volgens wethouder Briels bij die andere belangrijke stap. De stap namelijk die Henk Vogels zette om voorzitter te worden bij Runnersclub Lieshout. Hij memoreert de dingen die zijn gerealiseerd of tot bloei zijn gekomen tijdens dit voorzitterschap. Daarnaast is Henk vrijwilliger in het Philipsmuseum in Eindhoven, een uitvloeisel van zijn 42-jarige loopbaan bij Philips. Ook het kindervakantiewerk kan altijd weer rekenen op zijn hulp. Bij de overhandiging van de vrijwilligerspenning, met bijbehorende oorkonde, wordt natuurlijk ook aan de vrouw van Henk een mooie bos bloemen overhandigd. Een gebaar, dat ook de club nog eens dunnetjes overdoet en Henk het beeldje uitreikt, dat hoort bij iemand, die bijzondere verdiensten heeft of heeft gehad voor Runnersclub Lieshout.

Toch
"Ik dacht dat het er niet meer van zou komen", reageert Henk, toen hem werd gevraagd of hij iets in deze richting had verwacht. Verrast is Henk dus echt wel met de penning als waardering voor het vele werk, dat hij heeft verricht. Hij vindt nu dat het tijd is, dat de jongere generatie het werk overneemt. De familie staat al klaar om Henk mee naar huis te nemen om de erkenning voor zijn vele werk te vieren.

DeMooiLaarbeekKrant wenst Henk dat hij nog veel vreugde mag putten uit zijn vrijwilligersactiviteiten en om met Henk zelf te besluiten: Het is er dus toch van gekomen!