Toilet in Ghana
Toilet in Ghana

Ondersteun het project in Ghana

Algemeen Algemeen

Aarle-Rixtel - Ghana is midden in Afrika, met meer zonnige dagen dan regen. De bevolking geniet van de dagelijkse dingen zoals, eten koken, boodschappen doen, naar de kerk gaan en elkaar helpen. In het dorp Duayaw Nkwanta, zijn vele wijken onderverdeeld, ook de wijk Jeruzalem. In deze wijk is geen juiste toiletvoorziening, geen goeie hygiëne aanwezig. Westerlingen kunnen hier bijna geen beeld van vormen, zo eenvoudig dit is gemaakt. Dit heeft u afgelopen week kunnen lezen, de reiservaring van Ton Schepens en Henk van Eijndhoven.

De vastenactie houdt een huis aan huis collecte van 8 tot en met 11 april in Aarle-Rixtel. Zij gaan een toiletgebouw financieren en de bevolking gaat deze bouwen. Het project in elkaar zetten of wel bouwen is niet het grootste probleem voor de bevolking, dat kunnen ze wel. Alleen het kopen van de middelen is niet mogelijk, vandaar de collecte.

Bent u niet thuis, is er een mogelijkheid om een donatie in de collectebus te doen, deze staat in iedere kerk. Dit wordt georganiseerd door M.O.V. (missie, ontwikkeling en vrede). Zij danken u voor hulp en steun namens de bevolking van Ghana. Wilt u meer informatie over de organisatie, kom dan vrijdag 7 april naar Atelier Vonk, Afrikaans dineravond en een presentatie over de reis in Ghana. Aanvang 18.00 tot 22.00 uur. Doneren kan op rekeningnummer: NL26RABO0166160393 t.a.v. M.O.V. Aarle-Rixtel.